Φθιώτιδος Νικόλαος: «Θα σεισθεί ο χριστιανικός κόσμος, διότι η ψυχή μας είναι ειρηνική αλλά έχει δύναμη λέοντος» (φωτο)

Loading...


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή του Παραλύτου, 11 Μαΐου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του Παραλύτου τονίζοντας ότι οι θλίψεις είναι φάρμακα που γιατρεύουν την αρρώστια της αμαρ­τίας και ξαναδίνουν στον άνθρωπο την υγεία των αρετών.

Στην αρχή κάθε θλίψη μας κάνει να υποφέρουμε και να βασα­νιζό­μα­­στε. Όταν όμως τη δεχτούμε με ταπείνωση και την υπομείνουμε με καρ­τε­ρία, βλέπουμε στο τέλος, ότι έχει κατάληξη ειρηνική, όπως και του παραλυτικού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των γενοκτονημένων Ελλήνων του Πόντου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου, που ετίμησαν την επέτειο με την παρουσία τους ευχήθηκε οι ψυχές των Ποντίων να αναπαύονται στην αγκαλιά του Θεού, το παράδειγμά τους να εμψυχώνει όλους τους Έλληνες, όπου γης και η θυσία τους να υποχρεώνει τους στρατιωτικούς και πολιτικούς να αποφασίζουν και να διεξάγουν τα πράγματα τις καθημερινότητος εις τιμήν αυτών και υπήκοοι εις τα παραγγέλματα της θυσίας και των αγώνων τους.

Ο Κύριος δε να ελεεί ώστε να μην ξαναζήσει τέτοια δοκιμασία το Γένος μας αλλά να μας οδηγήσει από δόξης εις δόξαν και ας λένε στην Τουρκία ότι στις 29 Μαΐου θα κάνουν την Αγιά Σοφιά Τζαμί.

Θα σεισθεί ο χριστιανικός κόσμος, διότι η ψυχή μας είναι ειρηνική αλλά έχει δύναμη λέοντος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φαρμακοποιός κ. Σοφία Αμούντζια ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρηστός Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Στάικος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Φώσκολος και άλλοι υποψήφιοι Αυτοδιοικητικοί, ο Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Νικολάου, ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ντίτσας, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός κ. Ανδρέας Μωράτης, ο Υποδιοικητής του ΚΕΥΠ Συνταγματάρχης Βασίλειος Μπέλλος και άλλοι Αξιωματικοί του Στρατού, εκπρόσωποι φορέων, Συλλόγων και πλήθος πιστών.

fthiotidos-11.jpg
fthiotidos-3.jpg
fthiotidos-7.jpg
fthiotidos-8.jpg