Φθιώτιδος Νικόλαος: Η μεγαλύτερη περιουσία της Εκκλησίας είναι ο λαός της

Loading...


Τις αμέριστες ευχαριστίες του στον λαό της Μητροπόλες του εξέφρασε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με αφορμή την εντονότατη φιλανθρωπική δράση του περασμένου έτους. 

Συγκεκριμένα σε επιστολή του αναφέρει: 
Ποτέ δεν περίμενε κανείς, ότι η Εκκλησία μας θα αναδεικνυόταν μια τόσο ισχυρή και υπεύθυνη προνοιακή δύναμη, ώστε στην παρούσα δεινή οικονομική κρίση να στηρίζει και να ενισχύει αποτελεσματικά τον λαό υπερβαίνοντας ακόμα και αυτές τις κρατικές δυνατότητες. Η προνοιακή και φιλανθρωπική της υπεροχή δεν οφείλεται στη διάθεση μεγάλων κονδυλίων, διότι τέτοια δεν έχει, αλλά στη διάθεση της μεγάλης και ανεκτιμήτου περιουσίας της, που λέγεται λαός.

Ο ευσεβής λαός κινητοποιείται σε κάθε ενορία και με την επίβλεψη των Επισκόπων και των Ιερέων διακονεί τις ανάγκες των εμπεριστάτων, οργανώνει συσσίτια, ιδρύει κοινωνικά ιατρεία για τους ανασφαλίστους, ανοίγει καταστήματα ρουχισμού, καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες Ελλήνων και μεταναστών αδιακρίτως και ποικιλοτρόπως συμπαρίσταται στον κάθε συνάνθρωπο εν ονόματι του Χριστού.

Ας εγκαταλείψωμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες για την επιχορήγηση των δράσεων αγάπης και πολιτισμού της Εκκλησίας μας από την Πολιτεία. Ας στρέψωμε την προσοχή  μας στον ευλογημένο λαό μας, ο οποίος κάνει θαύματα με το υστέρημά του και το δίδραχμο της χήρας. Αυτή είναι η μεγάλη περιουσία, που πρέπει να αξιοποιήσουμε για να είμαστε αδέσμευτοι, αυτάρκεις και υπερήφανοι.

Στον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος οφείλουμε πολλά «ευχαριστώ», διότι και κατά το διαρρεύσαν έτος 2013, έδειξε την αγάπη του και την εμπιστοσύνη του προς την Ιερά Μητρόπολή μας και παντοιοτρόπως εστήριξε το φιλανθρωπικό της έργο.

Ο Θεός να χαρίζει στον καθένα «αντί των επιγείων τα επουράνια, αντί των προσκαίρων τα αιώνια, αντί των φθαρτών τα άφθαρτα».