Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Εκκλησία μας υπάρχει για να δέχεται τους αμαρτωλούς και να τους σώζει (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου εορτάσθηκε με λαμπρότητα σήμερα Κυριακή 25 Ιανουαρίου, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παραλίας Ραχών.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεώς μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη, του Εφημερίου των Ραχών Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αθανασίου Μιναχείλη και των Διακόνων π. Ευσταθίου Κατόπη και π. Δημητρίου Ατματζίδη, ενώ έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες των δύο Ενοριών των Ραχών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφερθείς στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα ετόνισε πως η Εκκλησία μας υπάρχει για να δέχεται τους αμαρτωλούς και να τους σώζει, όπως ο Χριστός έπραξε με τον σημερινό Ζακχαίο. Το μεγαλείο της Εκκλησίας είναι ότι αν και είναι αγία και άμωμη αναζητεί τους αμαρτωλούς και συναναστρέφεται μαζί τους για να τους χειραγωγήσει στο δρόμο της σωτηρίας.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης προχείρισε αναγνώστη τον Πρόεδρο των Ραχών κ. Δημήτριο Ευαγγελάρα, ο οποίος διακονεί στο ιερό Αναλόγιο της Ενορίας, τονίζοντας στην προσλαλιά του, ότι είναι τιμή για όλους τους κατοίκους των Ραχών που θα έχουν Πρόεδρο Αναγνώστη, δηλαδή κατώτερο κληρικό.

Τέλος ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε για τον ασθενούντα εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Τσάμη, η ασθένειά του να είναι παροδική και συντόμως να επιστρέψει στα λειτουργικά και πνευματικά του καθήκοντα.

Μετά τη Θεία Λειτουργία προσφέρθηκε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο όπου ο Σεβασμιώτατος είχε μία ευχάριστη και ωραία επικοινωνία με τους επισήμους και τους ενορίτες.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Στυλίδος κ. Απόστολος Γκλέτσος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι υποψήφιοι Βουλευτές κ. Δημήτριος Μπριάνης και κ. Δημήτριος Κατσικονόυρης, ο Διοικητής του Αντλιοστασίου Καυσίμων Ραχών της Πολεμικής Αεροπορίας Επισμηναγός κ. Δημήτριος Λούπος, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Γεώργιος Μουρουζίδης, αντιπροσωπία μαθητών και πλήθος πιστών.   Ετικέτες