Φθιώτιδος Νικόλαος: Εφόδιο για την ζωή μας η γνήσια ταπείνωση

Loading...


Την πρώτη Κυριακή του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος εόρτασε στην ωραία κωμόπολη της Μαλεσίνας όπου ιερούργησε στον κεντρικό και μεγαλοπρεπή ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τον οποίο είχαν υπερπληρώσει οι ευλαβείς κάτοικοι από νωρίς το πρωΐ περιμένοντας με χαρά την άφιξη του Ποιμενάρχου τους.

Εκτός από την μεγάλη προσέλευση των πιστών, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο Σεβασμιώτατο η παρουσία στο ιερό βήμα πολλών ιεροπαίδων και η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία πολλών νέων.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σναφέρθηκε στη μεγάλη αξία της ταπεινοφροσύνης, η οποία είναι το σταθερό θεμέλιο για την οικοδόμηση πνευματικής προσωπικότητος  και άνευ της οποίας, όσους κόπους και να καταβάλλει ο πιστός, έχει την ίδια τύχη με εκείνον που χτίζει επάνω στην άμμο. Η μεγάλη πληγή της σύγχρονης κοινωνίας είναι η έπαρση,  αποτέλεσμα της οποίας είναι η μεγάλη αναστάτωση που κυριαρχεί στις κοινωνίες και τα έθνη. Χρειαζόμαστε στη ζωή μας γνήσια ταπείνωση που να συνοδεύεται με τη συναίσθηση των αμαρτιών μας και να καταλήγει στην τελωνική προσευχή «ὁ Θεός ἱλάσθητί μοι τῷ ἁμαρτωλῷ».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συγκινημένος από την ευταξία που επεκράτησε και από την προσέλευση εις το Άγιο Ποτήριο δεκάδων παιδιών,  συνεχάρη όλο το εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως τις νέες μητέρες που ανατρέφουν με τον τρόπο αυτό Χριστιανικά τα παιδιά τους. Επαίνεσε τους καλούς ιερείς π. Ευάγγελο Μπάνο και π. Αθανάσιο Λατσούδη διότι,  με το καλό τους παράδειγμα και τις άοκνες προσπάθειές τους φέρνουν κοντά στην Εκκλησία τόσους πολλούς νέους προς τους οποίους απευθυνόμενος ο Ποιμενάρχης μας,  είπε: « παιδιά μου διαλέξατε τον καλύτερο δρόμο. Να είσθε πάντα μέσα στην αγκαλιά της εκκλησίας και να αγαπάτε τον Θεό. Μη παρασύρεσθε από αυτά που προβάλει ο κόσμος της αμαρτίας. Στην αρχή φαντάζουν ότι προσφέρουν χαρά, μετά όμως χύνουν στην ψυχή δηλητήριο».

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισαν με τον Σεβασμιώτατο σύντομα να θέσουν τον θεμέλιο λίθο για την ανέγερση του πνευματικού κέντρου σε ιδιόκτητο χώρο της ενορίας, που ευρίσκεται κοντά στο ναό.

Στη διάρκεια του καφέ ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τα παιδιά και τους νέους και είχε μία ωραία και ωφέλιμη συζήτηση. Επίσης ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τους ιερείς των ομόρων ενοριών που ήρθαν στη Μαλεσίνα για να του ευχηθούν καλό Τριώδιο και να πάρουν την ευχή του.

1
1
1Ετικέτες