Φθιώτιδος Νικόλαος: «Είναι η μεγάλη εβδομάδα της Ελλάδας» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Λαμίας.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλως κ. Νικόλαος και έψαλλαν οι δύο βυζαντινοί χοροί του Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ευθυμίου Τσούμα και του Λαμπαδαρίου και Προέδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Παλιούρα.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε σε περιστατικά της ζωής των δύο Αποστόλων τα οποία σκιαγραφούν την ακτινοβολούσα προσωπικότητά τους και στα διδάγματα που λαμβάνουμε από αυτά.

Ετόνισε ότι το μήνυμα που παίρνουμε από την σημερινή εορτή είναι ότι η Χάρη του Θεού μεταμορφώνει τον άνθρωπο, τον καθαρίζει, τον κάνει σκεύος εκλογής και τον θεώνει. Όπως συνέβη στους δύο Αποστόλους, τον Παύλο, τον πρώην βλάσφημο και διώκτη και μετέπειτα μεγάλο Απόστολο των Εθνών και τον Πέτρο που τρεις φορές αρνήθηκε τον Κύριο αλλά ύστερα τον κήρυξε και έδωσε την ζωή του υπέρ Αυτού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εφημέριος Πρωτοπρ. π. Βασίλειος Καραμέρης προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στον εορτασμό.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την προσέλευση πολλών νέων και επαίνεσε τον εφημέριο π. Βασίλειο διότι με τις άοκνες προσπάθειές του φέρνει κοντά στην Εκκλησία τόσους πολλούς νέους.

Επειδή δε βρισκόμαστε, όπως ετόνισε, στην μεγάλη εβδομάδα της Ελλάδος παρεκάλεσε όλους με ψυχραιμία, διατηρώντας την αισιοδοξία τους και κυρίως διαβλέποντας στο συμφέρον την πατρίδος μας, να πράξουν το καθήκον τους. Ευχήθηκε επίσης οι άγιοι Απόστολοι να πρεσβεύουν υπέρ μίας καλής και ευλογημένης λύσεως ούτως ώστε να ξεφύγουμε τις συμπληγάδες και να προχωρήσουμε στον δρόμο της ιστορίας μας. Και εφόσον στην Ελλάδα υπάρχουν Μοναστήρια, Εκκλησιές και πιστοί που δοξάζουν τον Θεό, δεν θα μας εγκαταλείψει ο Θεός.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Πνευματικό Κέντρο, που βρίσκεται πλησίον του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους κατά την διάρκεια του οποίου η μικτή χορωδία της Ενορίας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ευθυμίου Τσούμα απήγγειλαν παραδοσιακά εκκλησιαστικά τραγούδια.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ιερείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

img_7543.jpg
img_7557_0.jpg
img_7573_0.jpg
img_7596_0.jpg
img_7601_0.jpg
img_7605_0.jpg
img_7639_0.jpg
img_7659.jpg
img_7708_2.jpg
img_7731_1.jpg
img_7737_2.jpg


Ετικέτες