Φθιώτιδος Νικόλαος: «Εάν δεν είχαμε τους Αγίους Πρεσβευτάς η ζωή μας θα ήταν γεμάτη περιπέτειες και δοκιμασίες» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πριν ακριβώς ένα χρόνο είχαμε την μεγάλη ευλογία να υποδεχθούμε από την Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος και συγκεκριμένα στη Λαμία και το Ρεγγίνι το Ιερό Λείψανο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το οποίο με την πενταήμερο παραμονή του χάρισε πολλαπλή ωφέλεια στους πιστούς, που συνέρευσαν, για να πάρουν την ευλογία της Αγίας.

Σήμερα, ημέρα μνήμης της Αγίας Αναστασίας εις ανάμνησίν της ευλογητής εκείνης επισκέψεως, στην κωμόπολη του Ρεγγινίου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Νικολάου με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεως, ενώ στο ιερό Αναλόγιο έψαλλε Βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας κ. Δημητρίου Παπαγεωργίου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αφού επαίνεσε τους κατοίκους και τον εφημέριό τους για την ευλάβειά τους προς την Αγία Αναστασία, αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Αναστασίας και στα διδάγματα που παίρνουμε από το μαρτύριό της, τονίζοντας ότι εάν δεν είχαμε τους Αγίους Πρεσβευτάς η ζωή μας θα ήταν γεμάτη περιπέτειες και δοκιμασίες από τις καθημερινές μας διολισθήσεις στο κακό και στην αμαρτία. Ευχήθηκε τέλος η Αγία Αναστασία η Ρωμαία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο με τα θαύματά της από τότε μέχρι σήμερα, να φέρει χάρη και φως στις καρδιές μας, γαλήνη και πρόοδο στην κοινωνία μας και σε όλους υγεία και σωτηρία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Κύριλλος Μπολτέτσος απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία της παρουσίας του, τον Αντιδήμαρχο Καμένων Βούρλων κ. Δημήτριο Μακρυνίτσα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Παπαγρηγορίου και όλους τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Διοικητή της Αστυνομίας Μώλου, τον εκπρόσωπο της Μονάδος Αεροπορίας Μοδίου Αρχισμηνία κ. Χρήστο Βάρσο, την Διευθύντρια και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και όλους τους πιστούς που ετίμησαν τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας.

img_3838_0.jpg
img_3849_0.jpg
img_3850.jpg
img_3915_0.jpg
img_3956_0.jpg
img_3974.jpg


Ετικέτες