Φθιώτιδος Νικόλαος: Για να φθάσουμε στη χαρά της Αναστάσεως πρέπει να σταυρωθούμε ως προς την αμαρτία

Loading...


Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας

Στον καταστόλιστο με δάφνες και φοίνικες Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή των Βαΐων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.Ο Ποιμενάρχης στο τέλος του Όρθρου ευλόγησε κατά την τάξη τα βάγια, τα οποία στη συνέχεια διενεμήθησαν ως ευλογία στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Μητροπολιτικό Ναό. 

    Στο κήρυγμά του ετόνισε μεταξύ άλλων ότι η είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα δεν είναι για τη σημερινή Εκκλησία ανάμνηση ενός γεγονότος που κάποτε συνέβη και έχουμε χρέος να το θυμόμαστε, αλλά η επανάληψη του ιδίου γεγονότος μέσα στα χρονικά και τοπικά πλαίσια του παρόντος. Και σήμερα έρχεται ο Χριστός μέσα στη Θεία Λειτουργία. Έρχεται πάλι για να σταυρωθεί και να αναστηθεί.

Έρχεται για να επαναλάβει το Μυστήριο της φιλανθρωπίας του. Μέσα σε κάθε θεία Λειτουργία συνεχίζει το έργο της σωτηρίας μας. Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες θα ζήσουμε την πορεία του προς το πάθος και την Ανάσταση, με τις ιερές ακολουθίες, την κατανυκτική υμνολογία και τη λεπτομερειακή περιγραφή της σταυρώσιμης πορείας από τους ιερούς Ευαγγελιστές.
Για να φθάσουμε όμως στη χαρά της Αναστάσεως πρέπει να σταυρωθούμε ως προς την αμαρτία. Το παρόν στάδιο της Μεγάλης Εβδομάδος είναι για όλους μας, κυρίως δε για τους βραδυπορήσαντες, μια ακόμα ευκαιρία προετοιμασίας για την υποδοχή της Αναστάσεως. Πηγή χαράς είναι το κενό μνημείο του Χριστού, που για όλους τους τόπους είναι η αγία Τράπεζα της Εκκλησίας επάνω στην οποία συνεχίζεται το Μυστήριο του Σταυρού και της Αναστάσεως «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας».  Ετικέτες