Φθιώτιδος Νικόλαος: Απαιτείται ηρωισμός στους σημερινούς καιρούς της αποστασίας

Loading...


Κυριακή των Μυροφόρων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή των Μυροφόρων 4 Μαΐου και ετέλεσε τα Μνημόσυνα τριών ενοριτών, της Πρεσβυτέρας Ευφροσύνης Τσιάκα και των αειμνήστων Φρανς Τσαγκάρη, Ιατρού – τ. Βουλευτού και Μιχαήλ Δεριτζή, Ναοδόμου. 

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης  ετόνισε ότι οι Άγιοι Πατέρες με σοφία όρισαν ώστε η μετά την Ανάσταση τρίτη Κυριακή να είναι αφιερωμένη στις Μυροφόρες γυναίκες επειδή η πράξη της της τόλμης και της αφοβίας τους αποδεικνύουν τη γνησιότητα της πίστεως και της αγάπης προς τον Διδάσκαλό τους και σηματοδοτούν την ορθή πορεία της πίστεως για κάθε χριστιανό.

Το μυστήριο της Αναστάσεως κατανοείται μόνο με την πίστη. Η ανθρώπινη λογική αδυνατεί να εξιχνιάσει το κενό μνημείο. Αν η πίστη δε γίνει βίωμα τότε η Ανάσταση είναι μεν ένα συνταρακτικό γεγονός αλλά όμως ξένο από το γεγονός της υπάρξεως μας. Για να ζήσει ο χριστιανός την πίστη στον Αναστάντα Κύριο απαιτείται τόλμη και ηρωισμός, ιδιαίτερα στους σημερινούς δύσκολους καιρούς της αποστασίας.  Ετικέτες