Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και Ιερών Λειψάνων από το Άγιο Όρος στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου (φωτο)

Loading...


Το Σάββατο 22 Μαρτίου ε.ε. ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Ιερός Κλήρος και πλήθος χριστιανών υποδέχθηκαν τμήμα του Ζωηφόρου Τιμίου Σταυρού και ιερά Λείψανα των πανσέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων, Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προερχόμενα εκ της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Τα ιερά Κειμήλια μετέφεραν οι Αγιορείτες πατέρες της Μονής Αλέξιος και Θεωνάς.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου. Με λιτανευτική πομπή τα ιερά Κειμήλια μετεφέρθησαν στον ως άνω Ιερό Ναό, στα πρόπυλα του οποίου τα παρέλαβε ο Σεβ. Ποιμενάρχης και τα έθεσε προς προσκύνηση. Ακολούθησε η τέλεση Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. κ. Νικάνωρ Καραγιάννης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλεως και πλήθος πιστών.
Τα ιερά Κειμήλια θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού προς προσκύνηση και αγιασμό των ευλαβών χριστιανών μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014. Καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα του Ιερού Ναού.

alt

alt

altΕτικέτες