Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγ. Γεωργίου από Ι.Μ.Ξενοφώντος στην Ν. Ερυθραία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με αισθήματα ευφροσύνης και συγκίνησης και με την παρουσία πλήθους πιστών, η πόλη της Νέας Ερυθραίας, υποδέχθηκε την Τίμια χείρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το Ιερό Λείψανο προέρχεται από την Ιερά και Σεβασμία Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Το ιερό λείψανο μετέφεραν οι Ιερομόναχοι π.Γρηγόριος και π. Σπυρίδων και το υποδέχθηκε στο Σπίτι του Αθλητισμού, ο Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κόκλας, οι Ιερείς της Μητροπόλεως και οι Άρχοντες της πόλης. Με λιτανευτική πομπή, το ιερό λείψανο έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος, όπου ανέμενε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, ο οποίος αφού ευλόγησε τους παρευρισκομένους, το εναπέθεσε για προσκύνημα, σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο. Η μεταφορά, πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού και έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου, ενώ οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Γεωργίου.

Στο θείο κήρυγμα ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, ανέφερε πως «τα ιερά λείψανα των Αγίων της Εκκλησίας μας δεν είναι μαγικά φυλαχτά αλλά μοιάζουν, κατά τον Άγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, με ρίζες δέντρων που τα κλαδιά τους ανυψώνονται στους ουρανούς, που οι πιστοί απολαμβάνουν τους καρπούς τους παίρνοντάς τους από τις ρίζες.

Κάθε φορά που προσκυνούμε άγια λείψανα δεν γινόμαστε ειδωλολάτρες και νεκρολάτρες όπως μας κατηγορούν οι σκεπτικιστές άνθρωποι του καιρού μας αλλά και Χριστιανοί άλλων Ομολογιών. Κάθε φορά που προσκυνούμε τα ιερά λείψανα διακηρύσσουμε ότι οι Άγιοι υπήρξαν άνθρωποι διαποτισμένοι υπαρξιακά από τη Χάρη του Θεού, που αγίασαν τις ψυχές και τα σώματά τους με την ίδια δύναμη.»

Ο π. Νικάνωρ έκλεισε καλώντας «να προσευχόμαστε λέγοντας «Ανοιξον ημίν τους της πίστεως οφθαλμούς » ώστε να μην ακούσουμε εκείνη τη φοβερή φωνή του Θεού που μέσα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη μας λέει «οίδα σου τα έργα ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός….μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου» (Απ. γ , 15-16). Τότε ίσως μόνο μπορέσουμε να μετανοήσουμε και να αναγεννηθούμε».

Το λείψανο του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνει προς προσκύνηση στο Ναό, μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου.

erythraia.JPG
erythraia1.JPG
erythraia10.JPG
erythraia11.JPG
erythraia2.JPG
erythraia3.JPG
erythraia4.JPG
erythraia5.JPG
erythraia6.JPG
erythraia7.JPG
erythraia8.JPG
erythraia9.JPG


Ετικέτες