Υποδοχή τεμαχίου Τίμιου Ξύλου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Loading...


του Μάρκου Παπαγεωργίου

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η πόλη της Πετρούπολης και ιδιαίτερα ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, υποδέχθηκαν χθες, Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το οποίο εκόμισε ο π. Χαράλαμπος, εντεταλμένος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την μεταφορά κειμηλίων. Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Η πομπή των ιερέων που συνόδευσαν το Τίμιο Ξύλο, κατευθύνθηκε πρός τον Ιερό Ναό, όπου στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Σεβασμιώτατος, στον Θείο Λόγο του, αναφερόμενος στην αυριανή Κυριακή της Τυρινής που, θυμόμαστε την έξωση των Πρωτοπλάστων από τον Παράδεισο και τους δερμάτινους χιτώνες, που φέρουν οι άνθρωποι αλλά και στη θεούφαντη στολή της δόξης του Κυρίου που στερούμαστε. Αυτούς τους χιτώνες, που θα μας προστατέυσουν, αλλά και θα μας βοηθήσουν να αμφιβάλουμε, να αμφισβητούμε, ανά τους αιώνες. Το μήνυμα του Σταυρού είναι ότι ο Θεός μας καλεί να απεκδυθούμε τον δερμάτινο χιτώνα και μας αντιπροσφέρει τη θεούφαντη στολή Του.

Το Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, θα παραμείνει στον Ναό έως τις 28 Φεβρουαρίου, προς ευλογία των πιστών.

ipodoxi1.jpg
ipodoxi5.jpg
ipodoxi9.jpg
ipodoxi12.jpg
ipodoxi14.jpg
ipodoxi16.jpg
ipodoxi17.jpg
ipodoxi18.jpg
ipodoxi20.jpg
ipodoxi21.jpg
ipodoxi22.jpg


Ετικέτες