Υπαίθρια λειτουργία στο Νησί της λίμνης των Ιωαννίνων από τον Μητροπολίτη

Loading...


Την πρώτη υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον περίβολο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων τέλεσε το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Εκατοντάδες πιστοί παρευρέθηκαν στη Θ. Λειτουργία, η οποία τελέστηκε για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες στο νησί. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τη σύνδεση της Χάριτος του Θεού με την κοινωνική ευθύνη και υπευθυνότητα.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Χάρις του Θεού επενεργεί στον άνθρωπο και τον εξαγνίζει και στην ενεργοποίηση των χαρισμάτων του αμέσως μετά την κάθαρση, ώστε τα χαρίσματα αυτά -όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Αγίου Παντελέημονος τη μνήμη του οποίου τιμούμε σήμερα- να χρησιμοποιούνται προς όφελος της κοινωνίας.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας η διευθύντρια της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Περιφέρειας Βαρβάρα Παπαδοπούλου ξενάγησε τον Μητροπολίτη, παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του νησιού, σε ολόκληρη την μοναστική πολιτεία (αποτελείται από επτά μοναστήρια), τόσο στα κελιά, όσο και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τη Δευτέρα ο νέος Μητροπολίτης συγκαλεί στα γραφεία της Μητροπόλεως σύναξη των αρχιερατικών επιτρόπων των 13 αρχιερατικών περιφερειών της Μητρόπολης Ιωαννίνων προκειμένου να καταρτιστεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Θ. Λειτουργιών του Δεκαπενταύγουστου.

Την Τρίτη ο κ. Μάξιμος θα έχει επίσημη συνάντηση με την διευθύντρια της εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων της Περιφέρειας κυρία Βαρβάρα Παπαδοπούλου με θέμα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και ζητήματα περαιτέρω συνεργασίας της Μητρόπολης με την Περιφέρεια.Ετικέτες