Τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Φακίνου από τον Αρτης Ιγνάτιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρτης Ιγνατίου, τελέσθηκε το Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Φακίνου στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού στις 28 Φεβρουαρίου, Κυριακή του Ασώτου.

Στο τέλος του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε κατά πρώτον στην Ευαγγελική περικοπή του Ασώτου, τονίζοντας την αξία της μετάνοιας στη ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά και του Ελέους του Φιλάνθρωπου Θεού-Πατρός, το οποίο εκφράζεται στο Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολογήσεως, ενώ κατά δεύτερον ομίλησε περί του πατρός Αθανασίου, ο οποίος και αναλώθηκε στο Μυστήριο αυτό βοηθώντας και στηρίζοντας πνευματικά πολλούς πιστούς στην πολύχρονη διακονία του στη Μητρόπολή.

Ευχαρίστησε δε, και τον κατά σάρκα αδελφό του Αιδεσ/το Πρωτοπρ. Ανάργυρο Φακίνο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ο οποίος συλλειτούργησε μετά τον Σεβασμιώτατο και εκπροσώπησε τα υπόλοιπα αδέλφια του μακαριστού πατρός. Μετά τη διανομή του αντιδώρου τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του.

_MG_0819.JPG
_MG_0826.JPG
_MG_0835.JPG
_MG_0870.JPG
_MG_0928.JPG
_MG_0961.JPG


Ετικέτες