Τρίκκης Χρυσόστομος: Η προσφορά αίματος είναι η πιο ευγενική και ανθρώπινη πράξη

Loading...


Κάλεσμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου στους Τρικαλινούς να συμμετέχουν Δευτέρα και Τρίτη στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη στο πνευματικό κέντρου του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

Αναλυτικά:

Aγαπητοί μου πατέρες καί ἀδελφοί,

Αποτελεί τιμή και ευλογία για τον χριστιανό να προσφέρη λίγο αίμα από το δικό του για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου του. Η προσφορά αίματος είναι η πιο ευγενική ανθρώπινη πράξη. Πράξη χριστιανικής αγάπης «εν έργω και αληθεία». Η προθυμία καθώς και η αμέλειά μας να δώσουμε λίγο αίμα για να σωθή ένας αδελφός μας, αποτελεί κριτήριο της πνευματικότητός μας. Η προσφορά αίματος σ’ αυτούς που έχουν την ανάγκη αποτελεί μίμηση του πρώτου αιμοδότου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έχυσε το τίμιον αίμα Του επί του Σταυρού, υπέρ ζωής και σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Η διαδικασία της προσφοράς αίματος είναι για τον δότη απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη. Αρκεί να διαθέση κανείς ελάχιστα λεπτά της ώρας για να εκπληρώση το οφειλόμενο χρέος της αγάπης.

Η Ιερά Μητρόπολή μας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της πόλεώς μας θα πραγματοποιήση εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τραπέζης Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όλοι οι υγιείς άνθρωποι από την ηλικία των 18 μέχρι 60 ετών, μπορούν να δώσουν αίμα δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Η Τοπική μας Εκκλησία, μας καλεί σε πάνδημη συμμετοχή, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας από 9:00 το πρωί έως 14:30 μετά το μεσημέρι, στην εκπλήρωση αυτού του ιερού σκοπού.

Ως επίσκοπος και ποιμενάρχης σας, παρακαλώ θερμά, να συμμετάσχητε όλοι, άνδρες και γυναίκες, στην πρωτοβουλία της τοπικής μας Εκκλησίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των αγίων Του.

Αδελφοί μου, οι ανάγκες για αίμα στην πατρίδα μας είναι πολύ μεγάλες. Δίδοντας αίμα, σώζουμε ζωές. Ας προσφέρουμε διά της Αγίας μας Εκκλησίας αίμα στους συνανθρώπους μας.

Μετ’ ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
†Ο ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης και Σταγών προσκαλεί το φιλόχριστο Ποίμνιό της να συμβάλει εις την προσπάθειάν της να συγκεντρώσει ικανή Τράπεζα αίματος συμβάλλουσα έτσι εις την θεραπείαν ή την διατήρησιν της ζωής ασθενών αδελφών μας.

Οι ημερομηνίες αιμοδοσίας είναι την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, 9-14:30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερο Ναού Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

Πρόκειται διά πράξιν ειλικρινούς Χριστιανικής αγάπης. Παρακαλείσθε να προσέλθετε και απλόχερα να την δώσετε εις τους πάσχοντας αδελφούς μας την ερχόμενη Δευτέρα.Ετικέτες