Το χρονικό της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη

Loading...


Ανεχώρησε την Πέμπτη το πρωί από το αεροδρόµιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ.Αναστάσιος, ο οποίος πραγµατοποίησε ανεπίσηµη επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη, συνοδευόµενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αµαντίας κ. Ναθαναηλ, µετά από πρόσκληση του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που είναι µια προσπάθεια των πιο σηµαντικών επιχειρηµατικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

 

Ο Μακαριώτατος, την Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 11 το πρωί έφθασε στο αεροδρόµιο «Μακεδονία» όπου τον υποδέχθηκαν, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιµος, και οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και των επιµελητηρίων της πόλεως. Στη συνέχεια, έκαµε εθιµοτυπική επίσκεψη στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και είχε εποικοδοµητική συζήτηση µε τον Παναγιώτατο κ. Άνθιµο. 

Το βράδυ στις 7.30, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, ωµίλησε στο κατάµεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης µε θεµα: «Ευθύνη και ευκαιρία κοινωνικής αλληλεγγύης. Κριτικός λόγος της Εκκλησίας», επί παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίµου, των Αρχών της πόλεως και των παραγωγικών φορέων του τόπου µας. Συµφωνα µε το πρόγραµµα µετά την οµιλία ακολούθησε προβολή µε τίτλο «Στιγµες από την ιεραποστολική προσπάθεια του αρχιεπισκόπου Αναστασίου» και στη συνέχεια θαυµάσιο µουσικό πρόγραµµα από την παιδική χορωδία του ιερού Ναού αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη, ο Μακαριώτατος, ωµίλησε, µε θεµα «Αναµνήσεις κοινής πορείας» στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών σε εκδήλωση πουαφορούσε στον µακαριστό ιεροµόναχο αρχιµανδρίτη π. Ευσέβιο Βίττη. Ακολούθως επεσκέφθη και πάλι το Επισκοπείο της τοπικής µας Εκκλησίας, όπουο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιµος παρέθεσε στον Μακαριώτατο και τους συνεργάτες του ανεπίσηµο γεύµα.

Η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου έδωσε σηµαντικό νόηµα στις προσπάθειες που κάνουν οι επιχειρηµατικοί φορείς και οργανισµοι µαζύ µε τα επιµελητήρια του τόπου µας για την ανάκαµψη και την σταθερότητα της οικονοµίας, αλλά και εχάρισε την δυνατότητα σε όλους µας να αντιληφθούµε ότι η Εκκλησία προσφέρει αντίστοιχα ένα πολύ µεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αλληλεγγύης και αρωγής προς τους συνανθρώπους µας που αντιµετωπίζουν λόγω της κρίσεως τεράστιαπροβλήµατα στη ζωή τους. Ετικέτες