Το Ναύπλιο εόρτασε τον Πολιούχο του Αγιο Αναστάσιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Του Ευάγγελου Μπουγιώτη

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα, ανήμερα της Εορτής του πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό.

Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που έγινε, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος, παρόντων των Μητροπολιτών, Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδας και Τροιζηνίας Εφραίμ, Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Αργολίδος Νεκταρίου και του θεοφιλέστατου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου σε όλη την πόλη παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Αργολίδας Γ.Ανδριανός, ο βουλευτής Αργολίδας Γ.Γαλέος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο πρώην βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης , ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γ. Σελλής, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, η διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Α. Μαντά δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και έκανε το επάγγελμα του ζωγράφου. Αρραβωνιάστηκε την κόρη ενός χριστιανού, αλλά επειδή αυτή δεν είχε καλή ζωή, ο Αναστάσιος διέλυσε τον αρραβώνα. Οι συγγενείς όμως της κοπέλας έκαναν διάφορα σατανικά μάγια στον Αναστάσιο, για να τον εκδικηθούν με αποτέλεσμα ο Αναστάσιος να χάσει τα λογικά του. Εκμεταλλευόμενοι αυτή του την κατάσταση οι Τούρκοι, τον εξισλάμισαν.

10AG_ANASTASIOU.JPG
12AG_ANASTASIOU.JPG
20AG_ANASTASIOU.JPG
23AG_ANASTASIOU.JPG
24AG_ANASTASIOU.JPG
25AG_ANASTASIOU.JPG
27AG_ANASTASIOU.JPG
28AG_ANASTASIOU.JPG
2AG_ANASTASIOU.JPG
34AG_ANASTASIOU.JPG
35AG_ANASTASIOU.JPG
37AG_ANASTASIOU.JPG
3AG_ANASTASIOU.JPG
41AG_ANASTASIOU.JPG
42AG_ANASTASIOU.JPG


Ετικέτες