Το μικρό μήνυμα του νέου μητροπολίτου Κίτρους (φωτο)

Loading...


Από χθες νέος Μητροπολίτης Κίτρους εξελέγη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, με  56  ψήφους.
Αμέσως μετά την εκλογή ο θεοφιλέστατος εψηφισμένος μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος προσήλθε στο Συνοδικό Μέγαρο για το μικρό μήνυμα και στη συνέχεια στο καθολικό της ιεράς μονής Ασωμάτων Πετράκη για το μεγάλο μήνυμα.
Η χειροτονία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Μαρτίου στον ιερό ναό αγίου Διονυσίου Αρειοπαγίτου Αθηνών.

Η αντιφώνηση του θεοφιλεστάτου εψηφισμένου μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου (μικρό μήνυμα) έχει ως εξής: 

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι,
Με ιερή συγκίνηση ευρίσκομαι ενώπιόν Σας, πληροφορηθείς προ τινος την ανάδειξη της ελαχιστότητός μου ως Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, με έδρα την Κατερίνη της ιστορικής Πιερίας.

Αποδεχόμενος την εκλογή, δεν ξεφεύγει της προσοχής μου ότι αυτή συμβαίνει σε μία κρίσιμη εποχή, κατά την οποία καλούμαστε να συνδυάσουμε την πίστη και την παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας με τις σύγχρονες εξελίξεις του κόσμου και μάλιστα με τις επιτακτικές ανάγκες του πιστού λαού.
Αισθήματα ευγνωμοσύνης κατακλύζουν τον εσωτερικό μου κόσμο προς όλα τα σεβάσμια μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την ανάθεση της επισκοπικής αυτής ευθύνης, την έκφραση της εμπιστοσύνης Σας προς το ταπεινό πρόσωπό μου και την ευλογία να διακονήσω υιικώς τον Προκάτοχό μου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.
Ευχηθείτε, Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι Πατέρες, να αποδειχθώ άξιος της εμπιστοσύνης αυτής, κατά τον λόγο του Αποστόλου Παύλου,  «εν χάριτι … Ιησού Χριστού» (Ρωμ. 5,15).

1
1
1
1Ετικέτες