Το Μέγα Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί του Σταυρού του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου, στον Ι.Ν του Αγ. Ανδρέου Πατρών(ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ετελέσθη την Τρίτη το απόγευμα στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των Χαιρετισμών του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Την ακουλουθία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή των Ιερέων των χωριών της Μητροπόλεώς και πλήθος ευσεβών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τους Χαιρετισμούς ενώπιον του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου και εν συνεχεία απηύθυνε στον Ιερό Κλήρο και τον Λαό, λόγους παρακλήσεως και πνευματικής οικοδομής, ευχόμενος σε όλους, να τελειώσουν το στάδιο της νηστείας και να διαπλεύσουν, πνευματικώ τω τρόπω, το πέλαγος της Αγίας, Μεγάλης και Φρικτής Τεσσαρακοστής.

Μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος έχρισε με άγιο έλαιο από την κανδήλα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, όλους τους Ιερείς και τα πλήθη των ευσεβών Χριστιανών.

● Να σημειώσωμε ότι κάθε Τρίτη απόγευμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα τελήται ενώπιον του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και των Χαιρετισμών του Σταυρού.

 

 

 

 

 

 Ετικέτες