Το καθιερωμένο «Οδοιπορικό» στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Loading...


Την Παρασκευή, 21η Αυγούστου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., στα πλαίσια του εορτασμού της Παναγίας και της Ιεράς Μονής Παναγίας της Φανερωμένης Χιλιομοδίου στην Ιερά Μονή θα λάβει χώρα το από ετών καθιερωμένο «Οδοιπορικό», δηλαδή η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, δια μέσου του δάσους από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Μονή.

Θα προηγηθεί η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του παλαιομονάστηρου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θ. Λόγο, πλαισιουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Το Σάββατο 22α Αυγούστου 2015 το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου  κ. Διονυσίου, ο οποίος και θα ομιλήσει επίκαιρα.

Την Κυριακή 23η Αυγούστου 2015, ημέρα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Η συμμετοχή των πιστών στις πιο πάνω Ιερές Ακολουθίες θα αποτελέσει αφορμή αγιασμού, ευλογιών και απόδοση σεβασμού και ευγνωμοσύνης στο Πανάγιο Θεομητορικό Πρόσωπο, που τόσο εκφραστικά και ευλαβικά έχει αποτυπωθεί εδώ και αιώνες στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης.Ετικέτες