Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ στον Μητροπολίτη Πατρών

Loading...


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, επεσκέφθη ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδέσμου: Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατωπόδης, Πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, Πρωτοπρεσβύτερος Ευάγγελος Φεγγούλης, Πρωτοπρεσβύτερος Χριστοφόρος Μουτάφης, προκειμένου να του εκφράσουν τα σέβη τους, να λάβουν την ευλογία του και να του ανακοινώσουν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΚΕ σύμφωνα με την οποία ο Σεβασμιώτατος ανεκηρύχθη επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου.

Οι Ιερείς επέδωσαν στον Σεβασμιώτατο ειδική πλακέτα και το συνοδευτικό έγγραφο με την ως άνω απόφαση.

Ο Σεβασμιώτατος εδέχθη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΚΕ στην Ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομιτίσσης Πατρών, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας και ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Συμεών Χατζής και οι Πατέρες της Μονής παρέθεσαν μοναστηριακό γεύμα το οποίο ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το γεύμα επηκολούθησε συζήτηση πνευματικού περιεχομένου σε εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των μελών του ΙΣΚΕ, κατά την οποία συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα και εδόθη η ευκαιρία στον Σεβασμιώτατο να ευχαριστήση τους πατέρες και να μιλήση με αγάπη πατρική στους εκλεκτούς επισκέπτες για το πολίτευμα της Εκκλησίας, για την ενότητα η οποία είναι απαραίτητη στο εκκλησιαστικό σώμα , για την βαθειά πνευματική σχέση που πρέπει να υπάρχη μεταξύ των Επισκόπων και των Ιερέων, ως και για την ανάγκη πνευματικών αγώνων εν πνεύματι θυσίας, ώστε να δοξάζεται ο Θεός και να ζώσονται οι άνθρωποι, σε μια εποχή δύσκολη και σε μια κοινωνία η οποία μαστίζεται από ποικίλα προβλήματα.

Το πνεύμα πατρότητος και υιότητος τόνισε ο Σεβασμιώτατος πρέπει να διέπη τις σχέσεις μεταξύ των Επισκόπων και των λοιπών Κληρικών σε κάθε επαρχία, αλλά και γενικώτερα.

Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στον Πρόεδρο και στους λοιπούς πατέρες, μέλη του ΙΣΚΕ, να εκφράσουν τις απόψεις τους εν ειλικρινεία πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν στη ζωή της Εκκλησίας και να διαβεβαιώσουν ότι σκοπός τους είναι η εν πνεύματι υπακοής εργασία τους και συνεργασία τους με τους Επισκόπους και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.