Το Αίγιο υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των κτητόρων της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τις προβλεπόμενες τιμές, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεταφορά και υποδοχή στο Αίγιο, των Ιερών Λειψάνων των κτητόρων της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Αγίων Συμεώνος, Θεοδώρου & Ευφροσύνης, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Η τελετή της υποδοχής ξεκίνησε από την οδό Μητροπόλεως μπροστά στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό και η ιερά πομπή συνόδευσε τα Άγια Λείψανα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου και τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αργότερα βραδινή Θεία Λειτουργία με ώρα έναρξης περίπου στις 10.30 μ.μ..

Στην τελετή χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου. Τα Ιερά Λείψανα συνόδευσαν από την Ιερά Μονή ο ιερομόναχος π. Καλλίνικος, ο διάκονος π. Σεραφείμ, ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης π. Γρηγόριος Μαμαλής και ο οδηγός κ. Δημήτρης Μάντζιος. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης από τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας, ενώ από τοπικούς φορείς παρούσα ήταν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Μάρθα Σκούντζου με τον αντιπρόεδρο κ. Σωκράτη Μαυρίδη, όπως και η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κα Γιώτα Γκρέμου.

Τον όλο συντονισμό είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Ορθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και η αποχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

DSC_0015.jpg
DSC_0024.jpg
DSC_0046.jpg
DSC_0068.jpg
DSC_0086.jpg
DSC_0103.jpg
DSC_0119.jpg
DSC_0142.jpg
DSC_0147.jpg
DSC_0158.jpg
DSC_0159.jpg
DSC_0160.jpg


Ετικέτες