Τον πολιούχο του Άγιο Παντελεήμονα εόρτασε το Διαβολίτσι Μεσσηνίας-Μνημόσυνο στους πεσόντες Αεροπόρους (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εόρτασε και φέτος η κωμόπολη του Διαβολιτσίου τον πολιούχο της, Άγιο Παντελεήμονα. Στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο με τη συμμέτοχη ιερέων της περιοχής.

           Μετά το πέρας της Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου και λειψάνων αυτού, μέσα σε κλίμα ευλάβειας και με την παρουσία πλήθους πιστών.
             Στο τέλος της περιφοράς, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο σε μνημείο στον αύλειο χώρο του Ναού, το οποίο στήθηκε για τους πεσόντες αεροπόρους εν ώρα καθήκοντος, Παναγιώτη Παπαχρηστόπουλο και Ιωάννη Παπουτσή. Ακόμη, διαβάστηκαν τα βιογραφικά των πεσόντων και στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους συγγενείς των θυμάτων. Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Διαβολιτσίου.

Επίσης, το παρόν έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ι. Αργυράκης και η εκλεγμένη αντιπεριφερειάρχης Ε. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Οιχαλίας Φ. Μπάμης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Α. Σταθόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Π. Μαντάς, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Φωτογραφίες Γιώργος ΤσερεφόςΕτικέτες