Τον Αγιασμό των εγκαινίων Νηπιαγωγείου στη Σπάρτης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ευστάθιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε Αγιασμό για τα εγκαίνια του 12ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, που στεγάζεται σε ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτίριο παραπλεύρως του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Το έργο, προϋπολογισμού 843.500 €, ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Στον χαιρετισμό του ο σεπτός Ποιμενάρχης συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του πρότυπου αυτού σχολείου τονίζοντας ότι όταν παραδίδονται τέτοια αξιόλογα έργα για την εκπαίδευση των παιδιών μας δεν μπορεί παρά να νιώθει κανείς χαρά και συγκίνηση. Επίσης, ευχήθηκε να προγραμματιστούν και να υλοποιηθούν κι άλλα παρόμοια έργα στον τόπο μας επ’ ωφελεία της νέας γενιάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Μοιράγιας, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, η Σχολική Σύμβουλος 70ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κ. Αθανασία Πλέτσα, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Σαϊτάκης και η αρχιτέκτονας του έργου και εκπρόσωπος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε κ. Διονυσία Κοπανά.

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών έγινε η καθιερωμένη κοπή της κορδέλας και στη συνέχεια το κοινό ξεναγήθηκε στους εντυπωσιακούς χώρους του Νηπιαγωγείου. Να σημειώσουμε ότι το σχολείο θα εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα παιδιά των υπαλλήλων του Διοικητηρίου και νήπια των οικισμών Ριβιώτισσας, Αλεσίων, Αγίας Κυριακής, Καλαμίου και Γούναρη.

0706spa (1).jpg
0706spa (2).jpg
0706spa (3).jpg
0706spa (4).jpg
0706spa (5).jpg
0706spa (6).jpg
0706spa (7).jpg
0706spa (8).jpg
0706spa (9).jpg