Τι απαντά η Μητρόπολη Πειραιώς σε δημοσίευμα για το πλοίο «NOOR 1»

Loading...


Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε έντονο ύφος σε δημοσιεύματα που εμπλέκουν υπαλλήλους της με την υπόθεση του ναρκοπλοίου «NOOR 1», εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς.

Αυτή αναφέρει συγκεκριμένα:

Με δύο απαράδεκτα από πάσης πλευράς δημοσιεύματα της Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που όλοι γνωρίζουν τα συμφέροντα ποιού επιχειρηματία εξυπηρετεί αναπαράγεται ένα γελοιοδέστατο και επιστημονικής φαντασίας άρθρο-σενάριο του δημοσιογράφου της ηλεκτρονικής Εφημερίδας «Το Βήμα» Βασίλη Λαμπρόπουλου που προσπαθεί να εμπλέξει υπαλλήλους της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς στην εκδίκαση της τρομακτικής υποθέσεως διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης από το ναρκόπλοιο «NOOR 1» που κατασχέθηκε στον Πειραιά αδιαφορώντας ότι με αυτό τον τραγικό τρόπο προσβάλλουν βάναυσα με το δήθεν επιχείρημα της ενημέρωσης το έργο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς και κατ’ επέκταση το έργο της Αγιωτάτης μας Εκκλησίας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικότατα ότι δεν γνωρίζουμε ούτε εξ όψεως τα δικαστικά πρόσωπα που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά τόσο της Εφημερίδος «Δημοκρατία» όσο και της ηλεκτρονικής Εφημερίδας «Το Βήμα», ότι η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ίδρυμα Στέγη Ανηλίκων Πειραιώς «Ο Καλός Ποιμήν» ουδεμία σχέση έχουν με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, παρά μόνον ότι στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιώς του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης μετέχει και ένας Κληρικός διορισμένος από τη Μητρόπολη.

Διαψεύδομε μετά βδελυγμίας το συκοφαντικό δημοσίευμα της Εφημερίδος «Δημοκρατία» ότι δήθεν «αναλαμβάνουμε αποστολές συμφιλίωσης ή και υπεράσπισης» του Προέδρου του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη με Υπουργούς, δημόσιους λειτουργούς κ.λ.π.

Ήδη προσφεύγουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης εναντίον της Εφημερίδος Δημοκρατία αστικά και ποινικά και δηλώνουμε με όλη μας τη δύναμη ότι διαρκής και μόνιμη θέση μας είναι οι ένοχοι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που σκοτώνουν αμέτρητους νέους ανθρώπους να καταδικάζονται σε τόσες φορές ισόβια δεσμά, όσα γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών διακινούν.

Την ίδια ποινική τύχη θα έχουν και όσοι αναπαράγουν ή αναδημοσιεύουν τα συγκεκριμένα ψεύδη των Εφημερίδων «Το Βήμα» και «Δημοκρατία».

Τελειώνοντας διευκρινίζουμε ότι δεν έχει καμμία ηθική απαξία η έκφραση ευχαριστιών σε όποιον βοηθά ή συμπαρίσταται ή ενισχύει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και μάλιστα της Μητροπόλεως Πειραιώς που καθημερινά προσφέρει 6.000 μερίδες φαγητό σε εμπεριστάτους συναθρώπους μας. Εάν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες των Εφημερίδων που αναφέρομε να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς που είναι ορατό στους πάντες να είναι βέβαιοι ότι και αυτούς θα τους ευχαριστήσουμε δημοσίως με την ίδια θέρμη.

Τέλος δηλώνουμε κατηγορηματικότατα ότι δεν θα επιτρέψουμε η Ι. Μητρόπολις Πειραιώς και κατ’ επέκταση η Εκκλησία μας να χρησιμοποιηθεί από αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα διότι εμείς θα συνεχίσουμε το καλό μας έργο εμπιστευόμενοι τη χάρη του Θεού και την ανιδιοτέλειά μας.Ετικέτες