Τιμή στον μοναδικό βυζαντινό σφραγιδοεικονογράφο π. Γεώργιο Πολύζο (φωτο)

Loading...


Τον μοναδικό σφραγιδοεικονογράφο στην Ελλάδα Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Πολύζο ετίμησε με το ανώτατο παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος για την προσφορά του στην Εκκλησία και ιδιαιτέρως για την συμβολή του στην τέχνη της βυζαντινής σφραγιδοεικονογραφίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος την Κυριακή 26 Ιανουαρίου κατά την εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου.
Ο ογδοηκοντούτης π. Γεώργιος Πολύζος κατάγεται από την Εύβοια, είναι απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και τα τελευταία 40 χρόνια ασχολείται με την τέχνη της σφραγιδομικρογραφίας έχοντας δημιουργήσει και προσφέρει αφιλοκερδώς χιλιάδες έργα, τα οποία ευρίσκονται σε Πατριαρχεία, Μητροπόλεις και Ιδρύματα της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε ολόκληρη την Εκκλησία της διασποράς. 

Βαθύτατα συγκινημένος ο π. Γεώργιος αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την μεγάλη τιμή προς το πρόσωπό του, έκανε μία ιστορική αναδρομή της ιερατικής του πορείας και της τεσσαρακονταετούς ενασχόλησεώς του με την τέχνη της σφραγιδο-εικονογραφίας.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο Σεβασμιώτατος, ο π. Γεώργιος, οι επίσημοι και όλοι οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου, όπου λειτουργούσε έκθεση με αντίγραφα των έργων του π. Γεωργίου, τα οποία όλοι εθαύμασαν.

1
1
1Ετικέτες