Τιμήθηκε η σύντροφος και η μάνα Πρεσβυτέρα στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Χανίων η ετήσια σύναξη Πρεσβυτερών της Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου. Μία ξεχωριστή ημέρα που είναι αφιερωμένη στην μάνα, στη σύζυγο και σύντροφο του Ιερέα.

Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου ΠΜητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων πολλών ιερέων με τις πρεσβυτέρες τους. 

Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου ομιλία για τις Πρεσβυτέρες, από την εκπαιδευτικό Πρεσβυτέρα Αδαμαντία Τσιμούρη ενώ παράλληλα μέσα στο Ναό ομίλησε στους ιερείς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Δαμασκηνού  ο Πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης, με θέμα » Μετάνοια και Λεβεντιά».

Τον Πρωτ. Βασίλειο Τσιμούρη, ιερέα από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, παρουσίασε ο οικείος εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Χριστοφόρου, Πρωτ. Βασίλειος Φραγκιαδάκης.

Μετά την ολοκλήρωση και των δύο ομιλητών και αφού πραγματοποιήθηκε διάλογος με το ακροατήριο, ακολούθησε τράπεζα φιλοξενίας στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε ακόμη μία φορά τον π. Βασίλειο και την πρεσβυτέρα του Αδαμαντία, για τους ωφέλιμους και ψυχωφελής τους λόγους, προσφέροντας τους ως ένδειξη αγάπης αναμνηστικά δώρα της Μητροπόλεως μας.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον διοργανωτή της όλης εκδήλωσης, το Πρωτ. Βασίλειο Φραγκιαδάκη και όλη την ενορία του Αγίου Χριστοφόρου Χανίων για την άψογη και αβραμιαία φιλοξενία, καθώς και την κ. Μάρθα Βανδουλάκη υπάλληλο του προγράμματος ΄΄Ξένιος Ζεύς», η οποία συνεργαζόμενη και με άλλους υπαλλήλους της Μητροπόλεως και του προγράμματος, διακόνησε στη προετοιμασία δώρων και υποδοχής.

Κατόπιν η αίθουσα πλημμύρισε από παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδησαν καλλίφωνοι ιερείς με τις πρεσβυτέρες τους.  Ετικέτες