Τιμές, χορός και μπάλα στα Παύλεια της Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:45’, έλαβε χώρα η καθιερωμένη πλέον Εκδήλωση στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου με τον τίτλο:’’«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» ΣΤΑ ΠΑΥΛΕΙΑ 2014’’.
Πρόκειται για μια θαυμάσια Πολιτιστική Εκδήλωση, που τείνει να γίνει θεσμός, και την οποία μαζί με πλήθος κόσμου παρακολούθησε και ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αμέσως μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού στο «Βήμα του Γαλλίωνος».

Το Πρόγραμμα εφέτος περιελάμβανε παραδοσιακά τραγούδια με την συνοδεία ορχήστρας από την Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου, υπό την διεύθυνση της κ. Αρ. Πελένη, δρώμενο Εκκλησιαστικού περιεχομένου με την συμμετοχή μαθητών σε μια σύλληψη και ερμηνεία της κ. Αικ. Αντωνοπούλου – Ρούκη και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Κρητών «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του κ. Νικ. Δασκαλάκη, του Πολ. Συλλόγου Ένωσης Αρκάδων «Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ» υπό την διεύθυνση της κ. Γ. Κουρεμένου και του Κέντρου Νεότητας του Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου υπό την διεύθυνση της κ. Αικ. Στέφη.
Στην Εκδήλωση, η Ενορία του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου, τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  παραδίδοντάς του, δια των Ιερέων – Εφημερίων, τιμητική πλακέτα για τα οκτώ (8) έτη της ποιμαντορίας του στην Αποστολική  Ι. Μητρόπολη. Κατά την παράδοση της τιμητικής πλακέτας σε σύντομη τελετή, συμβολικά οκτώ (8) μαθήτριες των κατηχητικών Σχολείων μετέφεραν την Ελληνική Σημαία και οκτώ (8) μαθητές την Βυζαντινή, (όσα και τα έτη της ποιμαντορίας του Ποιμενάρχου μας στην Κόρινθο).

Εκ μέρους της Ενορίας η κ. Αικ. Αντωνοπούλου – Ρούκη ανέφερε τα εξής: «Σεβασμιώτατε Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτα Κορίνθου κ. κ. Διονύσιε, σήμερα, ανήμερα της Εορτής του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και Προστάτη της Πόλεως μας, Σάς τιμούν και Σάς ευχαριστούν, από όλους τους τομείς εργασίας – προσφοράς τους, οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, το Συμβούλιο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενοριακής Αιμοδοσίας, όλοι οι εθελοντές και οι εθελόντριες του Γεύματος Αγάπης, τα Στελέχη των Κατηχητικών Σχολείων και τα παιδιά, που φοιτούν σ’ αυτά και ολόκληρη η Ενορία του Αποστόλου Παύλου». Αναφερόμενη δε στην προσωπικότητα και το έργο του Μητροπολίτη μας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο Σεβασμιώτατος, είναι μία πνευματική και θρησκευτική προσωπικότητα, αληθινό στολίδι για την Εκκλησία της Κορίνθου. Πλησιάζοντάς τον αμέσως αντιλαμβάνεσαι πως προσεγγίζεις έναν αληθινά Πνευματικό άνθρωπο, Παιδαγωγό και Φρουρό της Κορινθιακής Κοινωνίας. Έναν άνθρωπο που δεν εξαντλεί το χρέος του μόνο στις πνευματικές του δραστηριότητες αλλά λαμβάνει ενεργό μέρος στα Κορινθιακά Κοινωνικά δρώμενα με ισχυρές θέσεις και απόψεις».  

Φιλανθρωπικά σουτ από τους βετεράνους

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου, ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Εκδηλώσεων «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» με την μέριμνα του Αιδεσ. Εφημερίου του Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου – Μακαρίου Κορίνθου κ. Παύλου Στρούμπα και του κ. Παν Λαμπρινού, Προέδρου του Συνδέσμου παλαιμάχων Ν. Κορινθίας ο σπουδαίος φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας των παλαίμαχων Κορινθίας – Ολυμπιακού Πειραιώς, με σκοπό την ενίσχυση των Φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Ι. Μητροπόλεως..
Μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού και τις προσφωνήσεις των Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και Γεν. Γραμματέα των παλαίμαχων του Ολυμπιακού Πειραιώς κ. Γλύκα, ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης απένειμε αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές και τιμητικές πλακέτες στις Διοικήσεις τους και ξεκίνησε η ποδοσφαιρική αναμέτρηση, αφού πρώτα όλοι οι παριστάμενοι στο γήπεδο έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.
Ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων έως το τέλος και έληξε με σκορ 1-2 υπέρ των φιλοξενουμένων. Στις κερκίδες παρέστη ενθουσιώδες κοινό 400-500 περίπου ατόμων, οι οποίοι απόλαυσαν από κοντά τις παλιές και νέες δόξες του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Μετά την λήξη του αγώνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  παρέθεσε γεύμα προς τιμήν των παλαίμαχων στην «Κροκίδειο αίθουσα», οι οποίοι μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, από την άψογη  φιλοξενία, υποσχέθηκαν ότι θα ξανάρθουν και ότι θα καταστήσουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση θεσμό.      


 Ετικέτες