Την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Έλωνας υποδέχθηκε η Τριπολιτσά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Έλωνας υποδέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28ης Οκτωβρίου, ο ευσεβής και φιλόχριστος Λαός της Τριπολιτσάς στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Τριπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από τον ιερό Κλήρο της Τριπόλεως και των γύρω Αρχιερατικών Περιφερειών, υποδέχθηκε την ιερά Εικόνα της Παναγίας στην πλατεία Μεταμορφώσεως και αμέσως μετά σχηματίσθηκε πομπή προς τον Ιερό Ενοριακό Ναό της Μεταμορφώσεως, όπου εναποτέθηκε η Εικόνα προς προσκύνηση.

Εν συνεχεία εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Αρχιερέως και ακολούθησε ιερά Αγρυπνία.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του εξήρε το γεγονός και τη σημασία του προσκυνήματος, τονίζοντας ότι «σήμερα η Παναγία επισκέπτεται και ευλογεί την Τριπολιτσά». Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Κλήρος και Λαός ευχαριστεί πολύ τον ξεχωριστό αυτό επισκέπτη, την Παναγία την Έλωνα, την Παναγία μητέρα μας, στην οποία έχουμε εναποθέσει την ελπίδα μας, την αγία Σκέπη, που μας προστάτεψε και μας εμψύχωσε στις δύσκολες ώρες του έπους του ’40 και όχι μόνο».

Σήμερα, Πέμπτη 29η Οκτωβρίου, από πρωίας τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το εσπέρας θα τελεσθεί ο Εσπερινός, ιερά Παράκληση και ιερά Αγρυπνία.

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι η ιερά Εικόνα θα αναχωρήσει για το θρονί της στην Μονή Ελώνης Κυνουρίας, αφού προηγηθεί το πρωί η τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Πλήθος κόσμου προσκύνησε την χάρη της Παναγίας μας, τόσο κατά την ημέρα της υποδοχής της αγίας Εικόνας, όσο και σήμερα το πρωί. Επίσης, προσκυνητές βρέθηκαν στην Τρίπολη και από γειτονικούς νομούς, με σκοπό να προσκυνήσουν την Παναγία μας και να λάβουν την ευλογία της.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Τριπόλεως γι” αυτήν την πρωτοβουλία και την μεγάλη ευλογία που κόμισαν στην πόλη μας, αλλά και σε όσους κοπίασαν για προς τούτο.

2910elon.jpg
2910elon1.jpg
2910elon2.jpg
2910elon3.jpg
2910elon4.jpg
2910elon5.jpg


Ετικέτες