Την άλλη Τρίτη η εκλογή Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Loading...


Γράφει ο Μηχάλης Ατσαλάκης

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου, όπως επιβεβαίωσε χθες το βράδυ στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Χθες υπήρξαν αρκετές πληροφορίες που συνέτειναν στο συμπέρασμα πως τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, έφτασαν σε συμφωνία για την ημέρα εκλογής νέου Μητροπολίτη και μάλιστα συμφώνησαν να είναι η μεθεπόμενη Τρίτη.

«Θεού θέλοντας την ημέρα αυτή, τον ερχόμενο μήνα, θα γίνει. Έχουμε συνεννοηθεί όλοι για την ημέρα εκλογής», τόνισε.
Σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης, η εκλογή νέου Μητροπολίτη θα γίνει σε μία και μόνη συνεδρία της Συνόδου από τους οκτώ Μητροπολίτες που θα επιλέξουν αρχικά το τριπρόσωπο κι εν συνεχεία ακολουθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη.

Μέχρι την ώρα της συμφωνίας και με όσα είχαν διαρρεύσει από εκκλησιαστικούς κύκλους, υπήρχαν τρείς υποψήφιοι που φαίνεται να έχουν στήριξη μελών της Συνόδου.
Ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Τίτος Ταμπακάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλλος Διαμαντάκης και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μεθόδιος Βερνιδάκης. Ετικέτες