Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρώην Μεσογαίας κυρού Αγαθονίκου στη Λαμία (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρού Αγαθονίκου, του επί 15ετίαν χρηματήσαντος Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, επί μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού, τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, με τη συμπλήρωση 40ημερών από την εκδημία του.

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε μεγάλο συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και με τη συμμετοχή ιερέων -αντιπροσώπων από τις αρχιερατικές περιφέρειες της Μητροπόλεως, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλε χορωδία Ιεροψαλτών της Λαμίας υπό τη Διεύθυνση του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Πριν το Ιερό Μνημόσυνο ο Ποιμενάρχης  αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα περικοσμούντα τον μακαριστό Ιεράρχη χαρίσματα, τονίσας το ευγενές και φιλάνθρωπο ήθος του, το ακέραιο και ενάρετο του χαρακτήρος του, την αδαπάνητη πνευματική περιουσία της ψυχής του, την γνήσια νησιώτικη ευλάβειά του, την αγάπη του προς τη θεία Λατρεία, την ακάματη εργατικότητά του και την υπακοή του προς την Εκκλησία. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αγαθόνικος δεν ήταν τυχαία φυσιογνωμία. Είχε ένδοξη ιστορία από νεότητός του, έζησε και έδρασε χωρίς διατυμπανισμούς όλα τα χρόνια της Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης του, ταπεινά, ευγενικά, δημιουργικά, εκκλησιαστικά, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.  

 Ετικέτες