Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Σάμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων και τα ονομαστήρια του σεπτού Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ευσεβίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου  21 Ιουνίου, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευσεβίου, στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσεβίου 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λέλος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλης Παναγίας και συμμετείχε πλήθος λαού.
Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 22 Ιουνίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Βαθέος Σάμου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε το σύνολο των αρχόντων για την τιμητική παρουσία τους αλλά και για την εποικοδομητική συνεργασία με την τοπική Εκκλησία, τους ιερείς και τα μοναχικά τάγματα και τον ευλογημένο λαό απο τον οποίο ζήτησε την αδιάκοπη προσευχητική συμπαράστασή του στο εν γένει πνευματικό, κοινωνικό, Ιεραποστολικό, φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.Ετικέτες