Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θηβών Γεωργίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Δευτέρα του Πάσχα, 2 Μαΐου 2016, η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Κατά τήν ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης με την εορτή του Αγίου Γεωργίου στην γραφική κωμόπολη της Αράχωβας. Ο λαοφιλής Άγιος τιμάται ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη πόλη με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης και στην περιφορά της εικόνος προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος.

Ανήμερα της εορτής του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Λιβαδειάς πλαισιούμενος υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Καθηγουμένων ανδρώων Ιερών Μονών, Κληρικών της Μητροπολιτικής περιφερείας και άλλων επαρχιών και των Εφημερίων του Ι. Ναού.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δοσίθεος Καστόρης, ο οποίος τόνισε ότι η τιμή προς τον Επίσκοπο σημαίνει υπακοή στο Χριστοκεντρικό κλίμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως με τη βιοτή Του, μας απέδειξε ο τιμώμενος Άγιος.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος κ.Γεώργιος αναφέρθηκε στην αλήθεια που πηγάζει από τη ζωή του Αγίου Γεωργίου, η οποία τιμά το ανθρώπινο πρόσωπο και ευχήθηκε χρόνια πολλά, ευλογημένα, πολύκαρπα και ελπιδοφόρα προς όλους τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό για να ευχηθούν στον σεπτό Ποιμενάρχη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως προκειμένου να δεχθεί τις ευχές του χριστεπωνύμου πληρώματος. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 19:30, θα χοροστατήσει στον μεθεόρτιο Εσπερινό του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου πόλεως Θηβών στον οποίο θα ψάλλουν οι χοροί των μοναζουσώντων Ι. Μοναστηριών της επαρχίας. Με το πέρας του Εσπερινού θα δεχθεί ευχές στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της ως άνω Ενορίας.

smallIMG_0033.jpg
smallIMG_0037.jpg
smallIMG_0046.jpg
smallIMG_0047.jpg
smallIMG_0051.jpg
smallIMG_0066.jpg
smallIMG_0070.jpg
smallIMG_0083.jpg
smallIMG_0090.jpg
smallIMG_0096.jpg
smallIMG_0108.jpg
smallIMG_0133.jpg
smallIMG_0141.jpg
smallIMG_0147.jpg
smallIMG_0148.jpg
smallIMG_0153.jpg
smallIMG_0161.jpg
smallIMG_0168.jpg
smallIMG_0175.jpg
smallIMG_0177.jpg