Τα ιερά λείψανα του οσίου Γεωργίου του νέου, του Ομολογητού, στη Δράμα (φωτο)

Loading...


Πλήθος πιστών υποδέχθηκε και προσκύνησε τα ιερά λείψανα του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γεωργίου του νέου, του Ομολογητού από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Ταξιαρχών (Σίψα), που για τρεις ημέρες είχαμε την ευλογία να βρίσκονται στην πόλη μας.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δράμας.

Στη συνέχεια εψάλη η ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και ανέλυσε το στίχο «Τείχος ει των Παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε». Στην ακολουθία έψαλαν μαθητές από το Μουσικό Σχολείο Δράμας.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και το απόγευμα αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Κυριακή το πρωί, κατά την οποία εψάλη ο Όρθρος και τελέσθηκε τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βιδινίου κ.Δομητιανό και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βελίκης κ. Σιωνίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Αστέριος Χατζηνικολάου, προιστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» και τόνισε τα θαύματα που επιτελούνται διά της πίστεως, της προσευχής και της νηστείας, χαρίσματα τα οποία είχε και ο Όσιος Γεώργιος και διά των οποίων θαυματουργούσε.

Στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια προς τιμήν του Οσίου και ακολούθησε λιτανεία της λάρνακος του Οσίου με τη συμμετοχή πλήθους Δραμινών και των αρχών της πόλεως.

Πριν από την αναχώρηση της ιεράς λάρνακος για την οικεία Μονή της Αναλήψεως, ο λαός έψαλε την παράκληση στον όσιο Γεώργιο παρακαλώντας τον να μεσιτεύει και να αγιάζει την πόλη.dr2.jpg

dr3.jpg
dr4.jpg
dr5.jpg
dr6.jpg
dr7.jpg


Ετικέτες