Τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων Δράμας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα εγκαίνια του ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Δράμας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.

            Το απόγευμα του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέφερε τα ιερά λείψανα για τα εγκαίνια του ιερού Ναού ψάλλοντας τη σχετική ακολουθία και στη συνέχεια εψάλη αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος κ. Νεκταρίου (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων).

Την Κυριακή, μετά τον Όρθρο τελέστηκε η τελετή των Εγκαινίων του ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο και τον Αρχιεπίσκοπο Ανθηδώνος κ.Νεκτάριο.

Στο τέλος ο εφημέριος του ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αχθοφορίδης συγκινημένος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς που τέλεσαν τα εγκαίνια, όλους όσους συνέβαλαν οικονομικά και εργάσθηκαν για τη ριζική ανακαίνιση του ιερού Ναού και το πλήθος των ενοριτών που παρευρέθηκαν στη τελετή των εγκαινίων και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

            Επίσης παρακάλεσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.Παύλο να τιμήσει για την επί σειρά ετών αφανή προσφορά τους, την κατηχήτρια του ιερού Ναού Μυλωνά Ανατολή, φιλόλογο καθηγήτρια, και τη νεωκόρο του ιερού Ναού κ.Ευθαλία Τσέλα.

            Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε και λειτούργησε ο συνταξιούχος ιερέας πατήρ Άγγελος Δικμάνης, εφημέριος του ιερού Ναού από το 1952.

 

 

 

 

 

 

 

 Ετικέτες