Τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες οι μικροί μαθητές του Δον Πινέλο (φωτο)

Loading...


Οι μικροί μαθητές του βρεφονηπιακού σταθμού Δον Πινέλο τίμησαν τους τρεις Ιεράρχες: Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο και Ιωάννη το Χρυσόστομο που η  Εκκλησία μας τιμάει στις 30 Ιανουαρίου.

Τα παιδιά έμαθαν για τους «τρεις μεγίστους φωστήρες», που ορθόδοξα ερμήνευσαν το Ευαγγέλιο του Χριστού, διέδωσαν το λόγο του, μελέτησαν τις ανθρώπινες επιστήμες σε μεγάλο βαθμό και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα: Πνευματικά, προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά.
Τα μικρά παιδάκια στόλισαν την εικόνα των τριών Ιεραρχών στο σχολείο τους και το πρωί μαζί με τους εκπαιδευτικούς Έλενα και Ιωάννα Ιωαννίδη εκκλησιάστηκαν και μετάλαβαν την Θεία Κοινωνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παλαιά αγιογραφημένη εικόνα των Τριων Ιεραρχών που φυλάσσετε στον Ιερό Ναό και να ακούσουν τον ιερέα του ναού π. Κυριακό Αγγελόπουλο να εξιστορεί την ζωή και το έργο των Αγίων που τόσο συνέβαλαν στα ελληνικά γράμματα.

Στην συνέχεια τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Παλαμήδης» όπου εκεί ζωγράφισαν τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ χάρισαν τα έργα τους στο προεδρείο του συλλόγου που τόσο φιλόξενα τους δέχθηκαν.

Συνέχισαν την μέρα τους με βόλτα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και με φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης, όπου έτυχαν ιδιαίτερης περιποίησης από τους ιδιοκτήτες της.

1
1
1Ετικέτες