Τίμησαν τη μνήμη του Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Κατρακούλη, «παππού» των Μεγάρων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κατά το παρόν έτος συμπληρώνεται δεκαπενταετία από την προς Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Κατρακούλη, κτήτορος και ιδρυτού των Ιερών Μονών Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Μακρινού και Αγίας Παρασκευής Μαζίου, της Ι.Μ. Μεγάρων και Σαλαμίνος.

Κατόπιν τούτου και με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σαλαμίνας Κωνσταντίνου την προλαβούσα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Θεοφανείων της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Μακρινού τελέστηκε Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια εψάλη το μνημόσυνο του μακαριστού γέροντος, ιερουργήσαντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ.Ιωσήφ, τον οποίον επλαισίωσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ.Ιγνάτιος, Διδυμοτείχου κ.Δαμασκηνός, Ζιχνών κ.Ιερόθεος, Καμερούν κ.Γρηγόριος, Αδριανουπόλεως κ.Αμφιλόχιος, ο Θεοφιλέστατος βοηθός Επίσκοπος Ελευσίνος κ.Δωρόθεος και ο Σεπτός επιχώριος Ποιμενάρχης κ.Κωνσταντίνος.

Με την αρμόζουσα σεμνότητα και ιεροπρέπεια τα πνευματικά τέκνα του μακαριστού πατρός Δαμασκηνού Κληρικοί και λαϊκοί και οι μοναστικές αδελφότητες που εκείνος καθοδηγούσε εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη του στον λευίτη που τους στήριξε πνευματικά και τους οδήγησε στον Χριστό. Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ.Κωνσταντίνος σημείωσε ότι ο μακαριστός γέροντας Δαμασκηνός είναι καταγεγραμμένος ως αδάμας ανεκτίμητης αξίας στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της Εκκλησία και οδοδείκτης σωτήριος για χιλιάδες ψυχές που βαδίζουν τον ανάντι δρόμο προς τον Παράδεισο

IMG_5437.JPG
IMG_5438.JPG
IMG_5439.JPG
IMG_5441.JPG
IMG_5445.JPG
IMG_5446.JPG
IMG_5447.JPG
IMG_5448.JPG
IMG_5449.JPG
IMG_5451.JPG
IMG_5453.JPG
IMG_5454.JPG
IMG_5457.JPG
IMG_5460.JPG
IMG_5465.JPG
IMG_5467.JPG

 Ετικέτες