Σύσκεψη στη Μητρόπολη Αρτης για την κοινωνική αλληλεγγύη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Αρτης σύσκεψη με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων του Νομού Άρτης προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και οι ανάλογες ενέργειες και δράσεις δια την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους για την έντονη φιλάνθρωπη δράση της Μητροπόλεως με τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της πόλεως και των περιχώρων, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως, το φιλανθρωπικό ίδρυμα ΕΛΕΗ, το Γηροκομείο καθώς και με τη λειτουργία της Τραπέζης Τροφίμων «Καταφυγή», μέσω των οποίων αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκουν ανακούφιση στα καθημερινά προβλήματά τους. Όχι μόνο τώρα που έχει γενικευθεί η οικονομική κρίση, αλλά από ετών, η τοπική μας Εκκλησία βρίσκεται κοντά στον πονεμένο άνθρωπο για να τον ανακουφίσει. Επομένως, είναι έτοιμη να βοηθήσει και να συνεργασθεί με οποιονδήποτε φορέα θελήσει να γίνει αρωγός σ΄ αυτήν την προσπάθεια, πάντοτε μέσα στο πνεύμα της διάκρισης, του σεβασμού στο ανθρώπινο πρόσωπο και χωρίς καμιά διάθεση εκμετάλλευσης της παρούσας κατάστασης για προβολή και διαφήμιση του θεάρεστου έργου της φιλανθρωπίας, το οποίο δυστυχώς αρκετοί σήμερα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν δια ίδιον όφελος και προβολή. Από τους παρευρισκομένους φορείς, εκδηλώθηκε η επιθυμία να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και δράση πάνω στο πνεύμα που τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Από την Περιφέρεια Ηπείρου εξεδόθη το ακόλουθο δελτίου τύπου:

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Μητροπόλεις και οι Δήμοι όλης της Περιφέρειας ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο την ανακούφιση των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, την ενίσχυση των συσσιτίων, των κοινωνικών παντοπωλείων, των γηροκομείων και των ιδρυμάτων προστασίας του παιδιού εν όψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα.

Σήμερα που η ανεργία και η φτώχεια εξακολουθεί να πλήττει ιδιαίτερα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά μέσα για να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή.

Στόχος μας είναι η συνεργασία όλων των αρχών και φορέων του τόπου μας, ώστε να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής προσφοράς προς τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Σε μια κοινή Πανηπειρωτική Εκδήλωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, χαρτικά και είδη ατομικής υγιεινής καθώς και καινούργιο σχολικό υλικό, ώστε να συμβάλουμε στο τεράστιο έργο αλληλεγγύης και αγάπης που επιτελείται από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Προνοιακά Ιδρύματα.

Ακόμη και η πιο μικρή προσφορά έχει τεράστια αξία για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η συγκέντρωση των προσφερομένων ειδών θα γίνει από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Τετάρτη (6-7 και 8 Απριλίου 2015).»

Να επισημάνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις από τις 16 Μαρτίου άρχισε την διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων, για την ενίσχυση της Τράπεζας τροφίμων «ΚΑΤΑΦΥΓΗ», εν όψει των εορτών του Πάσχα. Η συγκέντρωση των οποίων γίνεται στις Ενορίες, στο Βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως (Σκουφά 91-93) καθώς και στην Τράπεζα τροφίμων (Ευσταθίου και Παλαιολόγου). Στην προσπάθεια έχουν κληθεί να συμμετάσχουν με ειδικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου και οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλεως.

0204artis.JPG
0204artis1.JPG
0204artis2.JPG
0204artis3.JPG
0204artis4.JPG


Ετικέτες