Σύναξις των εν Λευκάδι Αγίων

Loading...


Όπως έγινε γνωστό γνωστό από την Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος την πρώτη Κυριακή μετά τη 15η Αυγούστου, δηλαδή στις 16 του μηνός, θα εορτασθεί και φέτος η «Σύναξις πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων», όλων των Αγίων δηλαδή που είτε έζησαν στο νησί της Λευκάδος είτε εθαυματούργησαν είτε συνδέονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο σε αυτό.

Επίκεντρο των πανηγυρικών λατρευτικών εκδηλώσεων θα είναι ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Λευκάδος, όπου φυλάσσεται η ιερά Εικόνα των Αγίων.
Τού φετινού εορτασμού θα προστή ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κύριος κ. Θεόφιλος.
Το απόγευμα, λοιπόν, του Σαββάτου, 15 Αυγούστου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό μας Ναό θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Το ίδιο βράδυ, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί προς τους εν Λευκάδι Αγίους.
Την επομένη, Κυριακή 16 Αυγούστου θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώρα 7.30 θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί προς τους Αγίους και εν συνεχεία θα τελεσθεί η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού.
Προσκαλούμαστε, λοιπόν, Κλήρος και Λαός να πυκνώσουμε τις τάξεις των φιλεόρτων πανηγυριστών κατά τις ως άνω ιερές ακολουθίες, αποδίδοντας αίνο και δοξολογία στον εν Τριάδι Θεό μας, ο οποίος περιετείχισε τη νήσο μας με την άμαχο προστασία τόσων Αγίων.Ετικέτες