Σύναξη θρησκευτικής μουσικής στην Πύλο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύναξη θρησκευτικής μουσικής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, με θέμα «Από το Πάθος στην Ανάσταση».

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Πύλου και η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του εκπροσώπου τύπου της Μητροπόλεως Κώστα Ψυχάρη, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ο κ. Ψυχάρης συνεχάρη τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης, τον διευθυντή του Ωδείου Πύλου Ιωάννη Σταθόπουλο και το διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κωνσταντίνο Σιάχο, τονίζοντας τη σημασία του έργου τους στο να πλάθουν χαρακτήρες και να παράγουν μουσική παιδεία και πολιτισμό.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν μουσικά χωρία και ψαλμοί από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Βουσικής, τη χορωδία «Santarosa» και το σύνολο χάλκινων «Sonitus Corde».
Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή Ιωάννη Σταθόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την παραχώρηση του Ναού και τη συμβολή του στην εκδήλωση, καθώς επίσης και όλο τον κόσμο για την παρουσία του.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός Ετικέτες