Σχολή Γονέων Μητρ. Κορίνθου: «Η Εθνική Επέτειος και η επίδρασή της στην οικογένεια»

Loading...


Η κ. Βασιλική Ευστρατιάδου ήταν η ομιλήτρια της 6ης Συνεδρίας της Σχολής Γονέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22α Μαρτίου 2013 στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ».

Η διακεκριμένη συνταξιούχος Εκπαιδευτικός επέδειξε για μία ακόμη φορά την ικανότητά της να αποτυπώνει με σαφήνεια και περιγραφικότητα τα ιστορικά γεγονότα και να οδηγεί το κοινό ευσύνοπτα σε δημιουργικά συμπεράσματα. 
Στην ανάπτυξη του θέματός της: «Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και η επίδρασή της στην οικογένεια», η πολύπειρη Εκπαιδευτικός, μέσα από τον μεστό λόγο της, κατέθεσε τον προβληματισμό της για όλους εκείνους, που επιθυμούν να παραποιήσουν την ιστορική αλήθεια για την απελευθέρωσή μας από τον Τουρκικό ζυγό, μέσω της αποσιώπησης της αναμφισβήτητης όσο και ιστορικής συνεισφοράς της Εκκλησίας μας στον Αγώνα του 1821. Τόνισε επίσης, ότι η ελευθερία ξεπήδησε μέσα από τις θυσίες των αγωνιστών του ΄21, οι οποίοι, από γενιά σε γενιά, διατήρησαν ακέραιο το Ελληνορθόδοξο φρόνημα και ήθος.

Την εκδήλωση έκλεισε εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Διονυσίου, ο οποίος απουσίαζε, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, στην Λαμία και στην εκεί λαμπρή πανήγυρη της μνήμης των Φθιωτών Αγίων, ο υπεύθυνος της Σχολής Γονέων και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Ποιμενάρχου στην εκλεκτή Εκπαιδευτικό αλλά και προς την Χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, η οποία έδωσε έντονο εορταστικό χρώμα στο διττό θρησκευτικό-ιστορικό γεγονός της εορτής της Παναγίας και της Πατρίδος μας.

altΕτικέτες