Συνεχίζεται η κοσμοσυρροή των πιστών στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Loading...


Συγκινητική και απρόσμενα μεγάλη είναι η προσέλευση των χιλιάδων πιστών πού έχουν προσέλθει για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά πού από την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου φιλοξενείται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Χτες (26 Οκτωβρίου) ημέρα της πανηγύρεως του Ιερού ναού τελέσθηκε ο Όρθος και η θεία Λειτουργία υπο των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και του επιχωρίου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας στο εμπνευσμένο κήρυγμά του τόνισε την σημασία της Παναγίας στην ζωή και τα έργα μας καθώς και στην ευόδωση των σκοπών μας. Επίσης αναφέρθηκε στη ζωή και την ενάρετη βιωτή του Αγίου Δημητρίου, τον οποίο πρέπει να επικαλούμαστε στις δύσκολες περιστάσεις μας. Με την Παναγία και τούς Αγίους μας μπορούμε να έχουμε σταθερή και σίγουρη πορεία πνευματικής ζωής και σωτηρίας. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και την έλευση των σεβασμάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Τέλος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χριστόδουλο Κοτσίφη, τούς συνεφημερίους του και τούς λοιπούς συνεργάτες του Ιερού ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως και των εορταστικών εκδηλώσεων των ΙΓ Δημητρίων. 

Οι πιστοί εκτός της ευλογίας από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά λαμβάνουν και την χάρη της δεξιάς χειρός του Αγίου Δημητρίου πού μετέφερε ο Άγιος Βεροίας στον Ιερό ναό για τους πιστούς πού προστρέχουν να προσκυνήσουν από πολλές περιοχές της Αθήνας αλλά και εκτός Αθηνών.

Σημειώνουμε ότι όλες οι λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις που τις μέρες αυτές πραγματοποιούνται εντάσσονται στο αφιέρωμα των εορτασμών των ΙΓ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ πού πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό με θέμα : «Παναγία και Οσιακές μορφές του Αγιοτόκου Πόντου.

Το ιερό λείψανο της Τιμίας χειρός του Αγίου Δημητρίου θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και ώρα 6.00μ.μ. και θα αναχωρήσει μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος (Αγίου Δημητρίου 36 στο Βύρωνα Τηλ. 210-7660943. www.in-agiosdimitrios.com – info@in-agiodimitrios.com) παραμένει ανοιχτός καθημερινά (από 18 έως και 28 Οκτωβρίου) για τούς φιλακόλουθους ευσεβείς πιστούς από το πρωί 7.00 έως τις 10.00 το βράδυ.

 Ετικέτες