Συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή

Loading...


Ο δρόμος άνοιξε και για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο νησί μας, αφού ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια που δεν επέτρεπαν σύντομα να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι αναγκαίο στο νησί μας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε Συνάντηση εργασίας χθες το πρωί μεταξύ του Μητροπολίτη Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Αντικείμενο της συζήτησης τους ήταν το Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή της Παναγούλας με την τοπική εκκλησία να παραχωρεί όση έκταση απαιτείται για να δημιουργηθούν οι αθλητικές υποδομές.

Φυσικά η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική, αφού δίνει το «πράσινο φως» για να προχωρήσει και η αναγκαία για το νησί μας δημιουργία ενός σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου που θα έχει όλες τις ανέσεις για τους συλλόγους και τους αθλητές που θα το χρησιμοποιήσουν για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους.
Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που δεν βρισκόταν κάποια λύση σχετικά με την δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου στην Παναγούλα, οι τοπικές αρχές θα αναγκαζόντουσαν να ψάξουν άλλο χώρο, έχοντας μάλιστα ως πρώτη τους σκέψη την περιοχή του Βανάτου για να δημιουργήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν θα γίνει τελικά μετά και την καθοριστική συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή.

Η ανάγκη ενός νέου Κλειστού Γυμναστηρίου
Εδώ και αρκετά χρόνια για τις ανάγκες των συλλόγων και των αθλητών χρησιμοποιούταν το Κλειστό Γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα στο 2ο Λύκειο της Παναγούλας. Παρόλα αυτά με τα χρόνια ο χώρος έχει υποστεί αρκετές φθορές τόσο στο παρκέ του όσο και στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεση επιδιόρθωση ώστε να μην κριθεί ακατάλληλος και αφήσει «στον δρόμο» τα σωματεία που σχεδόν καθημερινά προετοιμάζονται στο γήπεδο για τα πρωταθλήματα τους.
Ένα νέο Κλειστό Γυμναστήριο στην περιοχή της Παναγούλας θα έδινε την ευκαιρία στο συγκεκριμένο Γήπεδο να ανασάνει και σε βάθος χρόνου να δεχτεί τις βελτιώσεις που χρειάζεται, ώστε και αυτό να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Τα επόμενα βήματα….
Από εδώ και πέρα αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι οι επόμενες κινήσεις που θα δρομολογήσουν τις εξελίξεις και θα οριστικοποιήσουν πότε το Κλειστό Γυμναστήριο θα ξεκινήσει να χτίζεται και πότε θα ολοκληρωθεί. Αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι δεν θα αργήσουν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να πραγματοποιηθούν τα έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν τον χώρο της Παναγούλας.

Επίσης μένει να ξεκαθαριστεί πόσο μεγάλο θα είναι το Κλειστό Γυμναστήριο και τι ανέσεις θα έχει για τους συλλόγους που θα το χρησιμοποιούν, ενώ θα παίξει σημαντικό ρόλο και η συντήρηση που θα χρειάζεται.

Βήμα βήμα προχωράει και το Δημοτικό Στάδιο
Εκτός από το Κλειστό Γυμναστήριο που δείχνει να παίρνει τον δρόμο του και το Δημοτικό Στάδιο και τα έργα που γίνονται προχωράνε με γοργούς ρυθμούς αφού καθημερινά ο εργολάβος και το συνεργείο του κάνουν και ένα βήμα μπροστά. Πρώτο μέλημα στο Γήπεδο είναι η τοποθέτηση του ταρτάν στο στίβο, με τα ειδικά μηχανήματα να σκάβουν για να μπουν τα αποστραγγιστικά κανάλια, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν να δημιουργούνται και τα θεμέλια για τους τέσσερις Πυλώνες Ηλεκτροφωτισμού που είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι υποδομές. Θυμίζουμε ότι το έργα στο Δημοτικό Στάδιο έχουν διορία έως τέλος Αυγούστου για να ολοκληρωθούν .

Ο ανοιχτός «φάκελος» του Κολυμβητηρίου
Ένα επίσης σημαντικό έργο για το νησί μας και το οποίο γίνεται αγώνας για να υλοποιηθεί είναι η δημιουργία Κολυμβητηρίου. Τα τελευταία χρόνια γίνεται κυρίως μια προσπάθεια από τον ΑΝΟΖ που είναι ο κολυμβητικός σύλλογος της Ζακύνθου να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές αρχές στο θέμα των συγκεκριμένων αθλητικών υποδομών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στα πλάνα των αρχών είναι η κατασκευή ενός Κολυμβητηρίου, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα πράγματα. Για τους αθλητές πάντως της Κολύμβησης τέτοιες υποδομές είναι απαραίτητες για να κάνουν την προπόνηση τους και να μην προετοιμάζονται σε έναν μικρότερο χώρο που δεν μπορεί να τους παρέχει ότι ακριβώς χρειάζονται.

Επίσης και ο σύλλογος του τένις του «Φιόρου του Λεβάντε» ΖΑΟΑ έχει αναφερθεί κατά το παρελθόν στην έλλειψη υποδομών που μπλοκάρουν την εξέλιξη του αθλήματος αλλά και την προπόνηση των αθλητών. Μάλιστα για τον Ζακυνθινό Αθλητικό Όμιλο, ο οποίος κάθε χρόνο έχει ένα μεγάλο αριθμό παιδιών που προπονούνται και μαθαίνουν τα μυστικά του τένις, η βελτίωση των υποδομών θα ήταν κάτι το ιδανικό για τον σύλλογο, αφού θα μπορούσαν να γίνουν μεγάλα τουρνουά αντισφαίρισης και στο νησί μας και να δώσουν την ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές να κερδίσουν σημαντικές εμπειρίες. Ετικέτες