Συγκίνηση στην Εξόδιο Ακολουθία ου π. Νικολάου Ψαρά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκινήσεως και χαρμολύπης τελέσθηκε την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Εφημερίου π. Νικολάου Ψαρά, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως την Κυριακή αφού προηγουμένως είχε τελέσει την Θεία Λειτουργία. 

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος και συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Περιφερείας Οπουντίων και Μαλεσίνας. .

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιερατική πορεία του μακαριστού, σκιαγράφησε την προσωπικότητά του και τόνισε ότι στο πρόσωπό του διαφαίνεται ο ταπεινός λευίτης του Θεού, ο οποίος με ταπείνωση και αγάπη διηκόνησε τη Μαλεσσίνα. Το ότι δε εκοιμήθη μετά την θεία Λειτουργία αυτό είναι σημάδι μεγάλης ευλογίας του Θεού.

Στην συνέχεια εν πομπή έγινε η μεταφορά του σκηνώματος στο Κοιμητήριο της Κωμοπόλεως, όπου και ετάφη όπισθεν του Ιερού Βήματος του Ναού.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν συγγενείς, ενορίτες και συγχωριανοί του μακαριστού οι οποίοι κατέκλισαν τους χώρους εντός και εκτός του Ναού, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος και άλλοι εκπρόσωποι του Δήμου και φορέων της περιοχής.

Ο αείμνηστος, υιός του Ιερέως Διονυσίου Ψαρά, γεννήθηκε στη Μαλεσίνα στις 15 Νοεμβρίου του 1936. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία, όπου απέκτησε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Παντρεύτηκε το έτος 1968 και απέκτησε 5 παιδιά και 13 εγγόνια. Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1977 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό και διορίσθηκε εφημέριος αρχικά στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και από το 1996 μέχρι την κοίμησή του στην Ενορία της Αγίας Τριάδος Μαλεσίνας. Ετικέτες