Στο Μοναστήρι που ίδρυσε και μόνασε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης (φωτο & video)

Loading...


Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ι.Μ. Moνή Σωτήρος, στο Μήλεσι Αττικής από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας

Του π. Αντωνίου Χρήστου

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Βούλας, διοργάνωσε στα πλαίσια του Φιλοπτώχου Ταμείου του, την 6η Προσκυνηματική Εκδρομή για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014, στις  27 Φεβρουαρίου 2014, με προορισμό το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο της Μεταμορφώσεως Σωτήρος, στο Μήλεσι Αττικής, το Μοναστήρι το οποίο ίδρυσε και μόνασε ο  νέος και σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας μας, ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης .

Οι 61 συμμετέχοντες στην Εκδρομή, αναχωρήσαμε στις 2.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό μας με λεωφορείο, και φτάσαμε στο Ιερό Ησυχαστήριο στις 3.30 μ.μ.. Ξεκινήσαμε το προσκύνημά μας, από το κελί του Αγίου Πορφυρίου και εν συνεχεία περάσαμε  στο Καθολικό του Μοναστηριού όπου τελέσαμε  τον Εσπερινό , την Ακολουθία της Αρτοκλασίας και την Ιερά Παράκληση του Αγίου Πορφυρίου. Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε εκ μέρους του γκρούμπ, για την  φιλοξενία καθώς επίσης την άδεια και ευλογία να τελέσουμε τις παραπάνω ακολουθίες. 

{youtube}_HhlZzjo_FM{/youtube}

Εν συνεχεία ο κ. Αρβανίτης μίλησε για τον βίο του Αγίου Πορφυρίου και λίγα ιστορικά στοιχεία για το Ησυχαστήριο.  Μετά το κέρασμα στο αρχονταρίκι και την διανομή του Άρτου, τελέσαμε στο Κοιμητήριο της Μονής Τρισάγιο στον Μακαριστό Γέροντα Δανιήλ Γούβαλη και τις παλαιότερες Μοναχές και Καθηγουμένες. Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο Λεωφορείο μας και επιστρέψαμε στην Ενορία μας στις 7.00 μ.μ. το βράδυ!

 1

1

1

1Ετικέτες