Στο Ελαιοχώρι Παγγαίου ο Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος για τον Άη-Γιώργη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σε όλους τους Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Χρυσόστομος Ιερούργησε στον καλαίσθητο Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώριο Παγγαίου, ενορία στην οποία υπηρετεί από τριακονταπενταετίας ως εφημέριος και Ιεροδιδάσκαλος της κωμοπόλεως, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Παπαδάκης.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εκήρυξε τον Πανηγυρικό της ημέρας προς το κατάμεστο από πιστούς εκκλησίασμα με επικεφαλής της πολιτικές αρχές του τόπου, αναφερόμενος στον Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και των Ιερών Λειψάνων που φυλάσσονται στον εν λόγω Ναό, συνοδεία της τοπικής φιλαρμονικής, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Χρυσοστόμου Μπένου.
Μετά το πέρας της λιτανείας εδόθη δεξίωση προς όλους στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κατά τη Θεία Λειτουργία:

2404elef.jpg
2404elef1.jpg
2404elef2.jpg
2404elef3.jpg
2404elef4.jpg
2404elef5.jpg
2404elef6.jpg


Ετικέτες