Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης

Loading...


Κατά το προσεχές έτος 2016 συμπληρώνονται 150 έτη από την ιστορική ημέρα της 8ης Νοεμβρίου 1866, κατά την οποία ολοκαυτώθηκε η Ιερά Μονή Αρκαδίου, που αποτελεί πλέον Παγκόσμιο Σύμβολο Ελευθερίας.

Κατά το έτος αυτό, και με αυτή την αφορμή, προγραμματίζονται στην Κρήτη και σε όλο τον κόσμο πολλές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες που θυσιάσθηκαν εκεί για την Ελευθερία κατά το μεγάλο αυτό γεγονός, που σφράγισε την Νεοελληνική Ιστορία.

Για τον λόγο αυτό, την Παρασκευή 12η Ιουνίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο κ. Ανδρέας Ξανθός, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και Βουλευτής Ρεθύμνης, ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης, η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, πρ. Υπουργός και Βουλευτής Α΄ Αθηνών, η κ. Μαίρη Λιονή, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης, επισκέφθηκαν τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να επιδοθεί στον Εξοχώτατο κ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για να τιμήσει με την υψηλή παρουσία του κατά την 8η Νοεμβρίου 2016 την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από το Ολοκαύτωμα της ιστορικής και ηρωϊκής Ιεράς Μονής Αρκαδίου και την Αρκαδική Εθελοθυσία.

Ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου και των Άρχόντων του τόπου και θα λαμπρύνει με την παρουσία του τον πανηγυρικό εορτασμό της Εκατοπεντηκονταετηρίδος του Αρκαδικού Ολοκαυτώματος.Ετικέτες