Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σελλασίας ο Σπάρτης Ευστάθιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε και φέτος ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Σελλασίας.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή το πρωί, εορτή της Πεντηκοστής, η Ενορία Σελλασίας είχε την ιδιαίτερη χαρά να υποδεχθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο λαϊκός κήρυκας της Μητροπόλεως κ. Ευάγγελος Νικολακάκης. Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας απευθύνθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, για να τονίσει τη σημασία του εορτασμού της ημέρας, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις ευχές του για υγεία και ευημερία. Μετά τη διανομή των αντίδωρων ο σεπτός Ποιμενάρχης είχε τη χαρά να ομιλήσει με τα παιδιά του χωριού, τα οποία ως έκφραση της αγάπης τους του προσέφεραν μία ανθοδέσμη και σπιτικά γλυκίσματα.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Τζανετέα, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σπάρτης κύριοι Αποστολάκος και Φλώρος. ο Διοικητής του Κ.Ε.Ε.Μ Ταξίαρχος κ. Σκορδάς, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε Σελλασίας κ. Μανωλόπουλος.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο συμμετείχε πλήθος κληρικών. Για τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Παν. Αρχιμανδρίτης Ευστάθιος Πορφύρης.

spart1.jpg
spart3.jpg
spart4.jpg
spart5.jpg


Ετικέτες