Στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης ο Φθιώτιδος Νικόλαος με τον Αντιπεριφερειάρχη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ήταν και η κοινή επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως, έπειτα από επιθυμία του πρώτου, με την οποία επιβεβαιώνετε για μία ακόμη φορά το πνεύμα αλληλοκατανόησης και σύμπνοιας της τοπικής Εκκλησίας με την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον Σεβασμιώτατο υπεδέχθησαν στην Τραπεζαρία οι Κατασκηνώτριες και τα στελέχη της Κατασκηνώσεως. Μετά το πρωινό που προσεφέρθη ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον κ. Καραΐσκο στα παιδιά και τον ευχαρίστησε για την τιμή της επισκέψεως. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφθεί για πρώτη φορά τις Κατασκηνώσεις και να διαπιστώσει από κοντά την ποιμαντική μέριμνα και προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για την σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων ενώ για μία ακόμη φορά έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης.

Κατά τη διάρκεια του πρωινού τα παιδιά παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα και προσέφεραν στον κ. Καραΐσκο ένα όμορφο δωράκι, το οποίο κατασκεύασαν.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ξενάγησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη σε όλους τους χώρους της Κατασκηνώσεως, το Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης, τα δωμάτια των παιδιών, τα γήπεδα και τους άλλους χώρους αθλοπαιδιών, για τους οποίους ο κ. Καραΐσκος εξέφρασε τον θαυμασμό του αλλά και την ικανοποίησή του, για το επιτελούμενο έργο.

Ακολουθεί ευχαριστήρια Επιστολή του κ. Αντιπεριφερειάρχου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νικόλαο, μετά την κοινή επίσκεψή τους στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

Λαμία , 29 Ιουλίου 2015

Προς:

Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικόλαο

 

Σεβασμιότατε,

Είναι γνωστό το έργο και η πολύπλευρη συμβολή και συμπαράσταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως στην προσπάθεια και τον καθημερινό αγώνα των γονέων να μεγαλώσουν και να καθοδηγήσουν σωστά τα παιδιά τους.

Πέραν από τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Μητρόπολης για τα παιδιά, κάθε καλοκαίρι ανοίγουν και οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις στις οποίες, έχουν τη χαρά και την ευλογία να φιλοξενούνται από εσάς, τα παιδιά του Νομού μας.

Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά διαπίστωσα σήμερα κατά τη διάρκεια της κοινής μας επίσκεψης στις κατασκηνώσεις, μετά από αίτημα μου, ότι πρόκειται για μία δραστηριότητα, που στηρίζεται σε μία άρτια υποδομή και οργάνωση και προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση και να ζήσουν ξέγνοιαστες ημέρες ψυχαγωγίας αλλά και συμμετοχής στη μυστηριακή ζωή στην Εκκλησίας, μέσα σε άριστες συνθήκες διαμονής και ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης μου αυτής, θα ήθελα να Σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου, που μου δώσατε τη δυνατότητα να γνωρίσω από κοντά την τόσο σημαντική προσπάθεια που καταβάλετε, η οποία έχει αυτό το αποτέλεσμα, και να δηλώσω την αυτονόητη υποχρέωση της Περιφέρειας μας, να είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητα Σας, όπως και σε κάθε άλλη, από τις πολλαπλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, που αποτελούν ανακούφιση για τους συμπολίτες μας, την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Με Σεβασμό
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φθιώτιδας
ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

img_8081_3.jpg
img_8091_1.jpg
img_8093.jpg
img_8099_2.jpg
img_8109_2.jpg
img_8117_0.jpg
img_9248_1.jpg
img_9255_3.jpg
img_9261.jpg


Ετικέτες