Στη Σίφνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καταβατής νήσου Σίφνου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο και τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Σωφρόνιο, παρουσία πλήθους πιστών, που ειχαν κατακλύσει το Ναό και τους πέριξ αυτού αύλιους χώρους, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρὲας Μπαμπούνης, ο επί τιμή Δήμαρχος Σίφνου κ. Γεροντὴς, ο Έπαρχος Σίφνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Λιμενάρχης Σίφνου.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον πλούτο και τη φτώχεια, ως μέσα και προς τον παράδεισο και προς την κόλαση, και προέτρεψε τους πιστούς σε μετὰνοια, ενώ συνεχάρη τους γονείς για την παρουσία πλήθους παιδιών, που κοινώνησαν, μάλιστα, των Αχράντων Μυστηρίων, αναφερθείς στη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
Αναφέρθηκε, επίσης, με λόγους επαινετικούς και ευγνώμονες, προς την κεκοιμημένη ευσεβεστάτη Πρεσβυτέρα, της οποίας το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ετέλεσε.

Διαβάστε εδώ:  Η Μύκονος τίμησε τον γηραιότερο κληρικό της Ι.Μ. Σύρου (ΦΩΤΟ)

Το μεσημέρι, παρουσία των Αρχών, του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, της Περιφερειάρχου Β. Αιγαίου, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπου του Υπουργού Παιδείας, τέλεσε τα εγκαίνια του νεόδμητου υπερσύγχρονου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σὶφνου, στα Φυρόγεια.

img_1015 img_1104 img_1091 img_1087 img_1076 img_1031 img_1018