Στη Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας ο Κορίνθου Διονύσιος (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ι. Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών Ευβοίας μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το Σάββατο και την Κυριακή 21 & 22 Μαΐου, ώστε να εορτάσει την πανήγυρη της ευρέσεως της θαυματουργής Ι. Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου συνοδευόμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως.

Από την Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος παρέστησαν στον Εσπερινό οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Γρηγόριος Κλεούδης και π. Δαμασκηνός Μάκρας, Ιεροκήρυκας, ενώ στην Θ. Λειτουργία ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας, ώστε να Λειτουργήσει στην Ι. Μονή μαζί με τους συνοδούς Κληρικούς του και μίλησε για την Θαυματουργική εύρεση της Ι. Εικόνος, καθώς και την επέτειο των Εγκαινίων του Καθολικού.

Κατέληξε ευχόμενος στην Γερόντισσα της Ι. Μονής Χριστοδούλη Μοναχή και στους παρισταμένους πιστούς, που παρά την συνεχή και έντονη βροχόπτωση προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Ι. Εικόνα και να λειτουργηθούν, η Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας να είναι Σκέπη και βοήθεια στην ζωή τους.

2305kor.jpg
2305kor1.jpg
2305kor2.jpg
2305kor3.jpg
2305kor4.jpg
2305kor5.jpg
2305kor6.jpg